Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini
Domaćin proslave Vincekova u Svetom Ivanu Zelini ove godine bila je Klet Ljubekov gaj Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: TZ Zelina, Nikola Zoko U nedjelju, 22. siječnja 2023. u Svetom Ivan
2. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju – završna svečanost u Križevcima
Povodom vinogradarskog sveca sv. Vinka, 21. siječnja, u Hrvatskom domu u Križevcima održana je završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju Marijana Šatrak Tom
Krafne – napravite tijesto za pahuljaste krafne
Sastojci: 400 g mekog pšeničnog brašna1 cijelo jaje + 1 žumance2 žlice rumasok od ½ limuna1 prstohvat soli15 g svježeg kvasca200 ml toplog mlijeka20 g šećera20 g omekšalog maslaca ulje od s
Karamel medeni kolač
Karamel medeni kolač, svi traže ovaj recept! 👉Sastojci: ✅️ Korak 1:Jaja – 3 kom.Šećer – 150g.Med – 100 g.Maslac – 60 g.Soda bikarbona – 1,5 tspBrašno – 500 g. ✅️ Korak 2:Kiselo vrhnje 25% –
Slovenija okrunila kraljicu vina
Vinska kraljica Slovenije, Maja Pečarič predstavljat će u 2023. godini slovensko vinogradarstvo i vina, turizam i kulturnu baštinu na manifestacijama u Sloveniji i u inozemstvu Pripremio: T
Boem kocke – originalni recept za tradicionalni kolač
Boem kocke, koje još nazivaju i boem kolač, stari su i provjereni klasik koji je odličan izbor za razne prigode Zamamni biskvit s orasima, neodoljiva žuta krema i završni sloj od čokolade z
REKORDNI OSMI WINEOS
Osmi međunarodni sajam vina, delicija i ugodnog življenja, WineOS održan je u petak 13. i subotu 14. siječnja 2023. u dvorani Gradski vrt u Osijeku Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: Dubra
Mozart kugle koje se tope
SASTOJCI: Osnovna smjesa za marcipan: 250 g oguljenih mljevenih badema (oko 275 g neoguljenih) 250 g šećera u prahu 1 jaje sok od limuna Dodatni sastojci po slojevima: 100 g pistacija za ze
KATUNARU MANDAT ZA UPRAVLJANJE UDRUŽENJEM VINA KVARNERA
Povjerenje za vođenje udruženja u 2023. je dobio vrbnički vinar Anton Toni Katunar iz vinarije Estate Winery Katunar, a za tajnike su mu izabrani dosadašnji predsjednik Ivica Dobrinčić i zv
Štrukli u Le Bistrou – tradicionalno u siječnju
Le Bistro zagrebačkog hotela Esplanade već tradicionalno u siječnju priprema Dane štrukli Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: Arhiva Esplanade „Siječanj je idealno vrijeme, a istinski hedo
SVE JE SPREMNO ZA WINEOS
WineOS, sajam vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 13. i 14. siječnja u dvorani Gradski vrt u Osijeku Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: Denis Despot Na sajmu će biti 97 izlagač
Tradicionalni španjolski omlet
Tradicionalni španjolski omlet sa samo 4 sastojka u ovom jelu, ali svaki se koristi za izradu omleta u vrećici Ukusan, brz i izuzetno jednostavan recept od krumpira i jaja od kojeg ćete nap
Vinske radionice WinEmotionbyKT u Opatiji
U hotelu Ambasador u Opatiji održane su radionice u partnerskoj suradnji Liburnia Hotels & Villas i autorice i vlasnice branda WinEmotionby KT, Karmele Tancabel, na temu Otkrijte vinsku
Panna Cotta – recept za čuvenu slasticu
Panna Cotta je čuveni i svima omiljeni talijanski desert, jedna od onih slastica koje su svuda poznate i rado se jedu. Ovaj recept morate obavezno probati! SASTOJCI: 600 ml mlijeka 170 g še
Ukusni desert od malo naranči
Uzmite malo naranči 🍊i napravite ovaj ukusni desert 2023. Bez pećnice Sastojci :180 g. savoiardi keksi250 ml. sok od narančekrema 1:500 ml. sok od naranče4 žlice šećera4 žlice kukuruznog šk
Bavarski kolač od šljiva
Bavarski kolač od šljiva. Vrlo jednostavno za pripremu. Potrebno je samo 50 minuta i možete uživati u ukusnom kolaču! Trebat ću:Maslac – 100 gramaŠećer u prahu – 75 gramaVanilin – 1 žličica
Top 4 deserta u 5 minuta, bit ćete zadivljeni!
Kako skuhati ukusan džem od bundeve za 5 minuta? 0:00 IMATE LI BUNDEVU? Napravite ovaj nevjerojatno ukusan desert za 5 minuta! Bez želatine!Kako skuhati ukusan džem od bundeve za 5 minuta?
Najbolji desert koji sam ikad jela
Recept za 5 minuta! Bez pečenja, bez želatine! Kako skuhati ukusnu voćnu tortu bez želatine za 5 minuta? Ovaj jednostavan i brz recept može ponoviti svatko kod kuće, čak i ako nemate nikakv
Kotina priča
Kota maslinovo ulje je proizvod obiteljske tvrtke Bovan d.o.o. koje dolazi iz maslinika od 10 tisuća stabala Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: Marko Čolić, Arhiva Kota Između pitomog jadr
TRI RECEPTA DALMATINSKE ZIMNICE
Najvrjednija djedovina obitelji Šare u malostonskom zaljevu je 300 stabala maslina. Maslinici su ostavština djeda koji je na svoje unuke prenio znanje i ljubav prema moru i prema polju, a n