Berba grožđa u vrtu terase Oleander
Na terasi Oleander zagrebačkog hotela Esplanade uz visoke mjere opreza i manji krug uzvanika održana je jedinstvena jesenska berba grožđa i predstavljanje prvog limitiranog izdanja butelja Zinfandela 2019. s etiketom hotela Esplanade i potpisom Vlade Krauthakera, jednog od najpoznatijih…
Baranja majka vina
Ovogodišnja berba grožđa u vinogradima Vina Belje počela je u prvom tjednu rujna, što je optimalan početak berbe na području Baranje Velike količine kiše i vremenske neprilike koje na području Baranje nisu uobičajene za kolovoz zahvatile su samo manji…
WINE & BIKE TOUR ERDUT
Početkom berbi grožđa održat će se Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija   na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav u Erdutskom vinogorju. Dionizijska je to pripredba kojom se slavi vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava…
Maline u želatini / recept
– 12 listića želatine– sok i korica od jednog limuna– 65 dag malina– 700 ml pjenušca (ili sok od grož đa)– 5 dag šećera Želatinu ostavite barem 5 minuta u hladnoj vodi. Zdjelu ili kalup po želji obložite folijom.…
Voćne čašice / recept
Umak (za 4 čaše): 30 dag jagoda ili šumskog voća, 2 žlice šećera u prahu, 1 žlica gustina, Krema: 3,6 dcl čvrstog jogurta, 8 dag šećera u prahu, 2 žlice soka od limuna, nekoliko kapi arome vanilje, 2 dcl…
Melba breskve / recept
Sastojci (za 4 osobe)  ✦½ l bijelog vina  ✦30 dag šećera  ✦2 žlice meda  ✦1 mahuna vanilije  ✦6 kom breskvi Priprema: Vino, šećer, med i sastruganu ma­hunu vanilije kuhati u širokoj posudi dok se šećer ne otopi u potpunosti. Zrelim breskva­ma…
Pjenasta rolada od marelica / recept
Postupak Priprema Izmiksajte bjelanjke i postupno dodajte šećer, te miksajte. Dodajte limunov sok i škrob i promješajte. Papir za pečenje malo namažite maslacem i premažite smjesom bjelanjaka. Pecite 10 minuta na 180 ºC, pa smanjite na 160 ºC i…
Klopotec kod Matočeca
U povodu Bartolovog u subotu 22.8.2020. oko 17 sati počelo se okupljati društvo u vinariji Matočec. Mjerila se temperatura i radio popis  dvadesetak uzvanika. A onda je krenuo klopotec koji svojim zvukom u vinogradu plaši gladne čvorke Obiteljska Vinarija…
Kocke s orasima / recept
Postupak Priprema Umutite margarin sa šećerom i naizmjence dodajte mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Ispecite tijesto i još vruće prelijte žutom glazurom. Ostavite na toplome da se suši. Glazura Mikserom dobro izradite žumanjke…
Torta od jogurta i meda / recept
Postupak Priprema podloge Za podlogu torte u posudi zagrijemo med i maslac. Dodamo listiće badema i lagano kuhamo desetak minuta da dobijemo karamel. Posebnu posudu obložimo aluminijskom folijom, namažemo, izlijemo u nju smjesu od badema i ohladimo. Priprema kreme…
Krem kolač s malinama / recept
Postupak Priprema Za donju koru pjenasto umutite jaja i šećer. Kada je dobro izmiksano dodajte brašno i prašak za pecivo i izlijte u tepsiju. Pecite 20 minuta na 180°C i pripazite da odaberete duboku tepsiju jer ovaj biskvit nećete…
Traminac Iločkih podruma šampion Bonavite
Stručno povjerenstvo 33. Bonavite unatoč poteškoćama u ovoj „covidnoj” 2020. godini ocjenilo je 157 vina iz Slavonije i Baranje. Bonavita je turističko-gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje osnovana 1988 godine u vinorodnoj općini Osječko-baranjske županijeTrnavi koja je smještena u…
Ljubavna rolada / recept
Postupak Priprema Miksati bjelanjke s malo soli, pa postupno dodavati šećer do čvrstog snijega. Dodati žumanjke i kratko miksati. Pažljivo ručno umiješati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodati ocat, liker i u tankom mlazu umiješati ulje. Staviti…
Kole i Lunika u Swanky Monkey Garden
Pod dirigenskom palicom vinske stručnjakinje Manuele Maras održano još jedno vinsko dogadjanje. Terasa Swanky Monkey Gardena, poznatog zagrebačkog okupljališta vinoljubaca spojila je dvije vinske regije pa su u goste stigli Franjo Kolarić sa vinima Coletti i Daniel Bastijančić sa…
Saints Hills za djecu
Cjelokupan iznos od prodaje vina Saints Hills Ernesta Tolja koje nudi zagrebačka Galerija vina Miva donira se djeci bez roditeljske skrbi, bolesnoj i djeci s poteškoćama u razvoju Ove godine cilj vinarije je pomoći prerano rođenoj djeci koja trebaju…
Višnjice u kokosu / recept
Postupak Priprema tijesta Jaja miksati pjenasto sa šećerom i ručno kuhačom umiješati brašno. Peći na papiru za pečenje, u kalupu dimenzije 20 x 25 cm, pri 180 °C, oko 10 minuta. Priprema nadjeva Pola višanja kuhati sa šećerom i…
Cvjetići od šumskog voća / recept
Postupak Priprema Brašno, maslac i šećer izmiješajte u smjesu koja nalikuje na mrvice kruha. Dodajte žumanjak i miješajte, dodajući još hladne vode ako vam se čini presuhim. Tijesto stavite u kalupe i stavite 30 min u hladnjak. Zagrijte pećnicu…
Pita od jabuka / recept
Postupak Priprema Staviti brašno u dublju posudu i izmiješati ga sa praškom za pecivo. Dodajte margarin isječen na listiće i izmiješajte ga s brašnom, dodajte cijelo jaje i 4 žumanjka, a zatim šećer. Kada ste zamijesili tijesto, ostavite ga…
Traminac kralj vina
Osam “svjetskih” Traminaca predstavljeno je na zabavno-edukativnoj interaktivnoj radionici “Vinski razgovori s novinarom Tomislavom Stiplošekom” u središtu Zagreba u wine baru  Procaffe. Bili su to Traminci Iločkih podruma Vinarija Iločki podrumi smjestila se na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu …
‘Vina uz žlicu’
Sve je bilo spremno, ali su inicijatori  eno gastro projekta  ‘Vina uz žlicu‘, novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić, zajedno s Karolinom Pavić, vlasnicom zagrebačkog bistroa  Veganšpek morali pričekati  dane između dva “napada Korone” Oni su konačno došli, pa…
VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu
VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu, održala se u utorak, 30.06.2020., u zagrebačkom hotelu International, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske Tema konferencije bila je „Strateško planiranje u vinskom marketingu“. Na  početku uvodno su okupljene vinare pozdravili organizatorica…
Pjenušavi Zagorci na Vuglecu
Pili su se pjenušci zagorskih vinara Borisa Vugleca, Borisa Drenškog Bodrena, Hrvoja Petrača i Tomislava Bolfana. Uz mjehuriće, jagode i trešnje doručak su pripremili restoran Vuglec breg, mljekara Veronika i mesnica Vugrinec Na Vuglec bregu kod Borisa Vugleca, u…
VRIJEME je ZA TRDENIĆE
VRIJEME je ZA… naziv je tribine koju vodi novinar Vjekoslav Madunić i na kojoj je u dvorani HKD Napredak u središtu Zagreba predstavljena vinarija Trdenić To je najveća moslavačka vinarija  iz Trnovke ponad Volodera. Uz sommelliera Tomislava Jakopovića o detaljima…
VINA od DAVNINA
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“ Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina…
1 2 3 4 5 7 8 9 10

Najnovije