Skip to content

TROGIRSKI RAFIOLI

za 28-30 komada

za tijesto:

250 gr brašna za kolače
50 g masti
25 g šećera
1 vrečica vanil šećera
2 žumanjka
naribana korica od 1/2 naranče
naribana korica od 1/2 limuna
60 ml soka od naranče
1 prstohvat soli

za nadjev:

250 gr poprženih i krupno mljevenih badema
150 g šećera
1 vrečica vanil šećera
30 g gorke čokolade
30 g maslaca
naribana korica od 1/2 naranče
naribana korica od 1/2 limuna
30 ml likera maraschina
2 bjelanjka
muškatni oraščić po potrebi
cimet po potrebi

malo likera maraschina za mazanje rafiola
malo šećera za posipanje rafiola

okrugli rezač za tijesta promjera 10 cm

Poglavlja:

00:00 Uvod
00:16 Prženje bjama
00:27 Priprema čokolade
00:46 Priprema nadjeva
03:07 Priprema tijesta
05:57 Razvlačenje tijesta
08:17 Rezanje tijesta
08:48 Punjenje tijesta i formiranje rafiola
10:18 Pečenje
10:45 Ukrašavanje rafiola