Skip to content

LJUBAV POKREĆE SVIJET

SABORSKI ZASTUPNIK I POZNATI KIRURG U 6-SATNOJ OPERACIJI USPJEŠNO VRATIO ŠAKU BRAVARU ‘Pokrenuo sam prešu da prepilim lim, a odsjekao sam si šaku’

Kako piše Glas Istre, kao zakleti radoholičar, taj saborski zastupnik pravaške orijentacije, tvrdih političkih stavova (doduše, iz HSP-a je prije nekoliko godina prešao u HDZ) te mekih, filigranski preciznih ruku, ljetnu stanku Sabora provodi u operacijskoj sali.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/saborski-zastupnik-i-poznati-kirurg-u-6-satnoj-operaciji-uspjesno-vratio-saku-bravaru-pokrenuo-sam-presu-da-prepilim-lim-a-odsjekao-sam-si-saku/9351065/

GLAS NARODA:

Denis Jazvin

Osobno sam upoznao doktora Kirina kad mi je majka slomila nogu, i to dok je dolazio u Dubrovnik. Bez obzira na politička uvjerenja skidam kapu Primariusu jer je ogromni profesionalac i radoholičar…

Nada Čebušnik

Buket najljepsih ruza za virtuoza dr. Kirina i njegov tim, prekrasno, da sam bar ja imala srece naici na njih prije par godina kada sam slomila ruku… Brz oporavak gospodinu i sretan rodendan.

Ima li većeg dokaza da postoji ljubav od spašavanja ljudskih života i duša? (Kao što kirurzi spašavaju živote tako i pjesnici-umjetnici-spašavaju ljudske duše. I glazbenici harmoničnim taktovima liječe ljudske duše, baš kao i odlični glazbeni urednici na Radio Sljeme, Dario Bulić, Jelena Balent i ostali glazbeni urednici šireći taktove besmrtnih evergreen melodija miluju srca i duše bezbroj slušatelja šireći veličanstvenu ljubav oko sebe-zar ima veće sreće od davanja i primanja ljubavi.)  E sada usporedite kirurga Kirina i Dubravku Šuicu-otvorite poveznicu:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-je-dubravka-suica-i-kako-se-toliko-obogatila/2115797.aspx

pametnome dosta. Inače dobro je napomenuti da je Šuica mezimicu Plenkovića i sve će vam biti kristalno jasno. Dr. Kirin je spasio bezbroj ljudskih života (ne treba zaboraviti da je bio i ratni kirurg u Domovinskom  ratu ), a Šuica?… Koga i što je spasila-samo svoju političku karijeru i naravno debeli bankovni račun, koji je zanimljivo narastao tek kada se uključila u politiku. Ovaj podatak  je zanimljiv:

Šuicu su pratile afere o prenamjeni zelenih površina u građevinske, kao i činjenica da su građevinske ugovore u njeno vrijeme dobivali gotovo uvijek isti ljudi skloni njoj i njenoj stranci. Sporna je bila i dodjela gradskih poslovnih prostora.

Zar vas to ne podsjeća na Kušćevića, Jakovčića i bezbroj drugih lokalnih šerifa ( HDZ&SDP&IDS&HNS&Glas-Vesna Pusić vlasnica raskošnih nekretnina u ‘Istarskoj toskani’&SDSS-nastavite niz, rukopis je paklenski jednak) , koji su postali vlasnici bezbroj raskošnih nekretnina i jahti naravno zahvaljujući famoznim prenamjenama zelenih površina u građevinske, i naravno šećer na kraju -„LEX ŠERIF“.  Naravno kako to biva u hrvatskoj politici, Šuica je završila,pazite ovo ,kao „Potpredsjednica Europske Komisije za demokraciju i demografiju “ s plaćom od 160.000. kuna mjesečno a kirurg Kirin? Reći će skeptici, tko mu je kriv kada nije „majstor političke trgovine“ kao Šuica i naravno mezimica svih predsjednika HDZ-a, pa i Plenkovića. A E.U.? Naravno birokrati E.U. kriviti će za sve probleme  Trumpa, Brexit i marsovce ,a to što nemoralne političke trgovine, korupcije, nepotizam postaje odskočna daska za napredovanje u E.U. e za te izvrnute vrijednosti  koga briga. Da se razumijemo, autor ovog članka nije nikakav „populist“ koji priželjkuje raspad E.U. već naprotiv, bio je i ostao zagovornik E.U.  Ne treba ponavljati da Hrvatska ipak ima dosta koristi od E.U. -fondovi E.U., veliko tržište, logistiku u svjetskoj ekonomiji kroz brendiranje proizvoda, civilizacija, i na koncu konca ipak bolje je biti u obitelji jedne Njemačke, Francuske, Finske, Norveške nego opet u zagrljaj Srbije i majčice Rusije.( A znamo tamo gdje stane Putinova&Vučićeva noga trava ne raste).  I upravo zbog tih razloga pošteno i časno je ukazivati na  problem E.U.-korupciju i nemoralne političke trgovine. Jer ako se tako nastavi za raspad E.U. biti će najviše kriva sama E.U. Nažalost ta ukleta pogubna nemoralna politička trgovina nagriza i opstojnost  demokracije u Lijepoj našoj. ( I ove kritike kao i mnoge druge su dobronamjerne iz srca i dubine duše, iz ljubavi prema divnoj zemlji Hrvatskoj a ne iz mržnje, kao mati kada želi dobro svom ditetu.)

OVU ČINJENICU  TREBA PONAVLJATI IZ DANA U DAN, SVE DOK SE NE PROMJENI IZBORNI SUSTAV:

Sadašnji „Sova“ izborni zakon je najveći krivac,naravno osim podmitljivih i pokvarenih političara slaba karaktera i duha, za trenutnu nemoralnu, vlastohlepnu, prijetvornu političku trgovinu ,koja će ostati zapisana u hrvatskoj poviesti kao epska prijevara birača. Koje li tragedije za društvo kada optuženik za krađu dnevnica milanovićev Saucha, etnobiznismen placko PUPU koji je optužen za bankrot Tesla Banke

https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/22128-koga-to-milorad-pupovac-vesla-preko-banke-tesla.html

i ostali podmitljivi bandićevi žetončići donose Zakone ej Zakone za narod –otvori se Zemljo…

KOMENTARI MJESECA:

David Ruškan

Ne vjerujem u LEGALNOST IZBORA! Kada jedan mađioničar može pred milijunima na tv ekranu, pred kamerama manipulirat raznim kutijama i predmetima, onda i ovi naši muljatori sasvim sigurno mogu, jednom jedinom kutijom na svakom izbornom mjestu. Na način da unaprijed popune kutije po želji, a onda ih zamijene na putu do brojačih mjesta sa onima u koje se ubacivalo! NEMA NIKAKVOG, ali nikakvog razloga, u vrijeme današnjih tehnologija da se SVAKA glasačka kutija ne stavi pod REAL-TIME LIVESTREAM, dakle prijenos glasačke kutije UŽIVO i brojanje glasova na licu mjesta pred kamerama UŽIVO! Troškova dodatnih ne bi bilo! Postoje tisuće kamera diljem zemlje po institucijama, spoje se u pola sata, posude dakle i nakon izbora vrate! Kada ne bi bilo muljanja tada ne bi bilo razloga da se ovo odavno nije provelo, čak to nitko niti ne spominje! OVAJ prijedlog treba referendumski potaknut pa da vidimo!
ZAMISLITE, ako je ovo točno, to znači da ni jedna naša vlada do sad nije legalna a samim time ni ulazak u EU nije legalan! Nije li pre čudno da 95% građana pljuju i govore protiv politike HDZ/SDP klike a da oni stalno iznova dobivaju izbore? Da nakon velikih afera brojnih ministara i njihove smjene HDZ-u i vladi poraste podrška? Da SDP raste i blizu je HDZ-a? Kako je to moguće, na temelju čega SDP raste? Jedino ako su ankete MENTALNA MANIPULACIJA!

Ove članke i komentare mudro je pročitati svaki dan:

GI Narod odlučuje: Politički izabrani ustavni suci štite protuustavno djelovanje onih koji ih biraju – HDZ-a i SDP-a

https://narod.hr/hrvatska/gi-narod-odlucuje-politicki-izabrani-ustavni-suci-stite-protuustavno-djelovanje-onih-koji-ih-biraju-hdz-a-i-sdp-a

Dr. sc. Mato Palić: ‘Ustavni sud funkcionira na daljinski upravljač politike’

https://narod.hr/hrvatska/dr-sc-mato-palic-ustavni-sud-funkcionira-na-daljinski-upravljac-politike

sauchatomislav76:

Eh a što bi hdz$sdp-ove pudlice (ustavni suci)i mogle odlučiti.oni bi da sutra to od njih hdz$sdp tj.dečki iz panorame zatraže zaključili i da je jadransko more slatko. njima je i lex šerif bio ustavan,pa ne postoji zemlja u normalnom i civiliziranom svijetu u kojoj se ide na izbore s jednim ovlastima za vijeća,načelnike ,gradonačelnike i župane a onda se nakon izbora mijenjaju te ovlasti a ne raspisuju novi izbori. i onda kažu hdz ima 25%,lako je tako kad su ti u svim institucijama podobni stranački uhljebi.hvala mostu što je razotkrio kujice i izvršitelje naloga dečkiju iz panorame

Trenutni saziv Ustavnog suda je nelegalan i neustavan

Otvori poveznicu:

MUZEJ KORUPCIJE (SPIRALA KORUPCIJE JE OPASNIJA OD POGUBNE SPIRALE MRŽNJE ZA SVAKO DRUŠTVO)

a) https://www.vecernji.hr/zagreb/jurican-pisao-bandicu-na-hipodromu-smo-postavili-temeljac-za-muzej-korupcije-1324393

b) https://akademija-art.hr/2019/06/03/tko-je-tko-u-hrvatskoj-politici/

Zašto i HDZ$SDP u državnom Saboru ne žele izglasati žurno zakon o porijeklu imovine? Politički analitičari tvrde: I SDP $HDZ štite svoje ratne profitere i tajkune.

JAKO POUČAN KOMENTAR:

ante portas 

Louis de Saint Juste, jedan od vođa francuske revolucije, autor je poznate izreke: “Svaka vlast korumpira.” Lord Acton, engleski povjesničar, je izreku nadopunio, proširio: “Apsolutna vlast apsolutno korumpira.” Važna, iako u ljudskoj povijesti mnogo puta potvrđena po narod kao pogubna, i kao psihosocijalna karakteristika mnogih vođa potvrđuje se i u fenomenu izraza ‘cezarizam’ (nazvano prema načinu vladanja J. Cezara), a koja se upravo uklapa u spoju, nadopuni ove dvije izreke.
Neki vođa, nažalost mnogi, nakon pobjede njegove opcije i kad zasjedne na tron, se počinje ponašati i vladati kao despot, apsolutist – cezarski.

 I korupcija počinje (ili nastavlja) služiti svojoj svrsi, kao normalan slijed, jer je mnogo slugana utrlo svoj obol u ‘pobjedu’; pa trebaju i oni dobiti svoj komad(ić) torte, ili mrvicu sa stola nakon gozbe priređene za gazdu. Taj način se onda pokušava prekriti nekom, uglavnom retorički demokratskom, a ustvari jeftinom, punom floskula i obmana, demagoškom fasadom. Njegovi poltroni, cezaroidi, ulizice, posvuduše, vječni uhljebi, ‘zaslužnici’ višestrukih sinekura, …, brane takav nastup i rabotu ‘dragog, voljenog i ‘svemoćnog’ (sjetimo se tih riječi) vođe, i očekuju još .. Politički nepismeni i naivni povjeruju, bez razmišljanja i spoznaje ‘zaokruže’; a onda četiri, i pet, godine ‘plaču’.
Ako smo zadovoljni – jer gore nabrojeni jesu- ovima, neka ih i dalje u sedlu, a većina neka i dalje vuče plug.
Ako nismo – jer, većina, nismo- ‘olovku’ u svoje ruke; ako nas taj dan i bude boljela glava, iziđimo i ‘zaokružimo’, da nas ne ‘zaboli’ slijedeće četiri, i pet, godina!

Da, nažalost u Hrvatskoj najbolje egzistiraju oni političari ( kao i novinari) koji su spremni i prodati vlastitu dušu za vlast-biti bez duše i savjesti znaci potratiti život na prazninu i vječito lutanje duhovnim bespućem. Kada bi političari, samo djelić, usrećili narod kao VATRENI

https://sport.hrt.hr/528013/godina-dana-od-velicanstvenog-doceka-vatrenih

 gdje bi nam bio kraj, Lijepa naša bi sjala od sreće a ne da joj nažalost svaki Božji dan slane suze teku anđeoskim lišcem, jer kad političari ne vide suzu u oku domovine tada ne mogu niti očekivati ljubav od te iste domovine-što bi dali političari da ih dočekuje sa sjajem u očima i srcu pola milijuna mladih i starih na trgovima kao VATRENE, a ne da ih jedino okružuje osiguranje i politički ukruhi.

Krunislav Olujić na N1, dok indoktrinirani novinar vidno uživa, vrijeđa hrvatski narod stalno ponavljajući jednu te istu mantru, kao Pupovac se nema što ispričavati jer svjedočimo puzajućoj ustažizaciji….Neki nacrtaju slovo U na zidu ili neke parole mržnje, ( a možda to naprave i neku ubačeni provokatori) i odmah evo ti lika cijeli narod vrijeđa. Časno je i pošteno opet ponoviti (raznoraznim pupovcima);-Hrvatski narod je bezbroj puta  pokazao svijetu svoje veliko srce, u bezbroj humanitarnih akcija, pa i spašavanju nesretnih emigranata i izbjeglica na mediteranu, otvorite poveznicu

kao i zbrinjavanju tisuća izbjeglica iz BiH u vrijeme barbarske srbočetniče agresije na BiH. (Uostalom i najveći svjetski vojni analitičari priznali su da zahvaljujući veličanstvenoj hrvatskoj vojnoj akciji „Oluja“  spriječen je još gori  masakr civila u cazinskoj krajini,Bihać-BiH, od onog u Srebrenici od strane balkanskog krvnika Mladića srbočetničkih hordi i serpske JNA. Nismo vidjeli druga Krunislava Olujića da je skupljao pomoć u humanitarnoj akciji „SVI ZA MILU“ ,ili da je zasukao rukave u poplavljenoj Gunji, ili da je primio nekog izbjeglicu iz BiH u vrijeme srbočetničke velikosrpske agresije na BiH i Hrvatsku (A možda i bolje da su djeca što dalje do njega reći će dobri poznavatelji dotičnog )…Postoje likovi koji zarađuju na širenju mržnje, postoje etnobiznismeni koji lukavo pune svoje bankovne račune prazneći one koje po svijetu vrijeđaju, postoji i Krunislav Olujić koji je nažalost ostario ne osjećajući veličanstenu moć davanja i primanja ljubavi. Iako je ovaj narod ne jednom pokraden od lukavih dvoličnih političara, u njemu nije umrla ona iskra koja čovječanstvu daje smisao života-iskra ljubavi. Mogu se oni, koji se obogatiše na nepošten način, smijati i odmahivati rukom, kao eto njemu ljubav a nama puni bankovni računi… O da, ali na koncu konca život nas mudro uči-uzalud sva vlast i novci ovog svijeta ako nema ljubavi za druge kao za sebe, smisao života je ljubav.

Ljubav prema zemlji…Ljubav prema domovini…Ljubav prema čovječanstvu…Ljubav prema Majci Prirodi…Ljubav prema sportu…Ljubav pokreće svijet a sve ostalo je samo grozničava trka na mjestu bolesno pohlepnih  i vlastohlepnih ljudi

Ljubav pokreće svijet 

Autor: Marko Frankopan III

Sammi Smith – Help Me Make It Through The Night (with lyrics)