Dragi narode, dragi ljudi, dragi čovječe…

Svaki sretni i napredni i slobodni narod čini skup slobodoumnih pojedinaca. Svaki čovjek kao slobodni pojedinac ima i mora imati slobodu izbora, birati dobro ili zlo i ODGOVORNOSTI prema svom životu samim time i zajednici.

Izbori su u svakom demokratskom društvu festival demokracije. Oodgovornost svakog čovjeka je da iskoristi svoje ustavno pravo biranja svog kandidata ili kandidatkinje na izborima, bilo da se radi o predsjedničkim, parlamentarnim – CRO&EU -, ili lokalnim i mjesnim izborima.

Svaki izbor je važan za funkcioniranje zajednice kao uljuđenog, tolerantnog, naprednog, sretnog, demokratskog društva.

Edukacija, obrazovanje, načitanost i naravno ono najvažnije – savjest, preduvjet su da bi glasač ODGOVORNO obavio svoju časnu i važnu demokratsku dužnost.

Zašto je važno biti glasač?

Glasač bira narodnog zastupnika koji će ga četiri godine predstavljati u najvišem zakonodavnom tijelu države, u državnom Saboru, jer ne zaboravimo upravo Sabor bira državnu administraciju, ministre i premijera, i ne manje važno, zakone od kojih ovisi funkcioniranje države. Ako su političari svjetlost ili tama glasač je palitelj ili gasitelj svjetlosti.

Kakvi birači takvi političari stara je narodna poslovica.

Mediji upozoravaju javnost: “Katastrofalno loši rezultati državne mature. Preko 8 tisuća učenika palo ključne ispite.

Što mislite kome odgovara loše i neorganizirano školstvo – obrazovanje?

Pa upravo onim korumpiranim političkim kastama koje paklenski lukavo znadu da se s neukim narodom (pojedincem) mogu igrati kao s malenim djetetom.

E, sada se vratimo na početak. Zašto je važan educiran, obrazovan i načitan glasač?

O tom glasaču ovisi hoće li ili neće sutra biti nemoralnih političkih trgovina u Saboru i uopće u politici. Heće li lukavi, do zla vraga bešćudni i pohlepni etnobiznismeni i dalje zavaravati svoje siromašno neobrazovano glasačko tijelo. Hoće li i sutra kao i danas zastupnici većinskih koalicija glasovati po uputama iz šalabahtera stranačkih vođa ili po savjesti kako ga i obvezuje saborska prisega. O tomu ovisi zdravstvo, znanost i obrazovanje. Ovisi hoćemo li sutra imati, kao i do sada korumpirano sudstvo ili časno i pošteno i pravedno sudstvo koje će donositi pravorijek po savjesti, a ne po nalogu onog tko više plati. Ovisi hoće li državna administracija i sutra kao i danas u važna javna poduzeća birati nesposobne podobne stranačke kadrove i raznorazne muljatore i lopove, koji će nabijati poreznim obveznicima milijarde gubitaka, a sebi nečasnim, nezakonitim radnjama prisvojiti stotine milijuna eura, koje završavaju na bankovnim računima na Kajmanskom otočju. U off-shore tvrtkama se taj isti ukradeni novac pere niti manje niti više nego opet u Hrvatskoj.

Hrvatska brodogradilišta pojela su 36 milijardi kuna poreznim obveznicima, HEP, hrvatske vode, HRT milijarde – nastavite niz…

Ovisi hoćemo li i sutra, kao i jučer i danas imati na čelu javne HRT podobne ravnatelje i urednike koji služe vladajućoj političkoj opciji (HDZ i SDP se rotiraju na vlasti od samostalnosti Hrvatske), ovisi hoće li i sutra kao i danas plaćati besramno visokih 80 kuna pretplate za katastrofalno loš program, iako na svim HTV programima i HRT radio postajama besramno puštaju reklame svakih pola sata.

Na Radio Sljemenu u sat vremena puštaju više reklama nego li na privatnim radio postajama što je nemoralno i nepravedno, ne samo prema pretplatnicima, već i prema privatnoj medijskoj konkurenciji – nezakonito i kršenje slobode tržišta na što agencija za elektroničke medije zatvara oči. A zašto? Čelni članovi te agencije, poput većine drugih agencija, pogađate birani su opet po ključu vladajuće političke koalicije (HDZ&SDP i predatorskih satelita ).

O da, dragi ljudi, o svima nama kao slobodnim pojedincima, GLASAČIMA, ovisi možemo li sutra imati sposobne i neovisne ravnatelje HRT-a, koji će odgovorno služiti javnosti, a ne vladajućoj političkoj opciji, ravnatelja profesionalca, koji će napraviti žurno, ako u programu piše 5 mjeseci, e onda to mora biti točno za pet mjeseci. Npr. restrukturirati HRT-a tako da se pretplata smanji na 30 kuna i program poboljša. Onaj tko tvrdi da bi se smanjenjem pretplate ugasio HRT ili svjesno laže i obmanjuje javnost ili je potpuno nesposoban za tako važnu dužnost ili ima neke skrivene podle namjere…

Vjerujem da će novi kandidati na predsjedničkim ili parlamentarnim izborima argumentirano vizualno prezentirati javnosti na koji način se u pola godine može smanjiti pretplata i poboljšati program, a koji će to biti kandidat, pa sačekajte ubrzo ćete doznati. Ovisi hoćemo li i sutra, kao i danas, imati stotine nepotrebnih korumpiranih općina i županija koje ne služe svrsi, već uhljebljivanju stranačkih vojnika – ili ćemo sutra imati prave ljude na pravom mjestu, koji će napraviti žurnu reformu glomazne i neučinkovite uprave – smanjenje drastično općina i županija .(Ako se napiše u programu u roku godinu dana, e onda reforma mora biti provedena za godinu dana.

Ako se ne ispune rokovi slijede novi izbori. Bolje novi izbori nego polako umiranje. Svaki novi početak je novi korak u budućnost. Ovisi hoćemo li i sutra kao i danas i jučer plaćati brdo prevelikih poreza, koji se gube u mračnim birokratskim hodnicima ubijajući tako poduzetnički duh i snove i radnička prava – ili ćemo sutra imati jedan zajednički progresivni, poticajni, smanjeni irski porez, koji će pokrenuti gospodarstvu, stvoriti silicjske doline kao majka IT kompanijama iz bescarinskih inkubatora roditi mnoge profitne slobodne poduzetničke zone, koje će privući strane zdrave investitore, a ne lopove te otvoriti tisuće novih radnih mjesta – i to dobro plaćenih radnih mjesta kao npr. u Irskoj i Njemačkoj – tako da sutra u Hrvatsku dolaze raditi Njemci i Irci, a ne obrnuto da umirovljenici idu na krstarenja poput američkih kolega dočekujući smrt kopajući po kantama za smeće. Ovisi hoćemo li i sutra, kao i danas i jučer, imati gramzljivo pohlepno crveno plemstvo koje ništa nije uložilo u zajednicu već samo puni vlastite bankovne račune, ili ćemo imati poslovne vizionare koji će većinu stečenog bogatstva donirati u humanitarne svrhe, potrebite, bolnice, škole, znanost… poput svojih kolega u Americi – Bill Gates, Warren Buffett i bezbroj drugih filantropa.

I ono najvažnije dragi čovječe, ovisi hoćemo li i sutra, kao i danas, kriviti raznorazne šoroše, EU, masone, marosovce za sveopću političku korupciju, nepotizam , MAKIJAVELIZAM – nemoralne političke trgovine, (politička doktrina, odnosno teorija, izvedena iz imena Niccolòa Machiavellija, u čijem je temelju interpretacija politike sile, odnosno politike koja, vodeći računa o odnosima sile i moći, zagovara načelo da cilj opravdava sredstvo). Ili ćemo konačno ODGOVORNOST preuzeti na sebe i reći ‘dobro, sutra je novi dan’. Idem birati čovjeka imenom i prezimenom, koji se ne boji narodnih referenduma već ih potiče, koji se dokazao marljivošću i poštenjem i vizijama u svojoj zajednici i dosadašnji radom u Saboru’. Začuditi ćete se, ali ima takvih. Jest, rijetki su, ali ih ima. Potrudite se pogledati oko sebe u zajednici i pogledajte rasprave u Saboru – youtube).

Nemojte dozvoliti da vas malodušnost, po tko zna koji puta, natjera da zabijate glavu u pijesak govoreći – ah, pa mi „mali ljudi“ ništa ne možemo promijeniti. Naprotiv, moć je u svakom slobodoumnom pojedincu, kao ODGOVORNOM biraču.

Možda će vas glasnogovornici političkih kasti, koji ne žele da se ništa mijenja u društvu, prorežimski mediji s naručenim „anketama sumnjivim provladinim agencijama za istraživanje javnog mnijenja“ namjerno željeti zbuniti da bi vas još više omalodušili iobeshrabrili, da ne vjerujte u sebe i da su svi isti i da glasački apstinirate. Nemojte pasti u depresiju apstinencije!

Hrvatski heroji, plemići duša, dragovoljci HOS&ZNG-a u epskom pobjedničkom Domovinskom ratu žrtvovaše svoje mlade živote za slobodu. Dužnost svih nas živih je da budemo ODGOVORNI prema toj istoj slobodi. Nemojmo biti malodušni i ne izlaziti na izbore, jer to upravo žele raznorazne ubojice nada i snova. Snaga je u svakom slobodoumnom pojedincu – GLASAČU. Iako oni posjeduju velike medije, ipak boj za bolje sutra nije izgubljen, snovi još uvijek žive, jer zahvaljujući poslovnim vizionarima stvorene su društvene mreže, koje imaju presudni utjecaj na birače.

(Društvena mreža je vrsta internetske usluge, koja se najčešće javlja u obliku platforme, prozora ili web-stranice. To je internetski prostor, koji služi za međusobno povezivanje korisnika. Danas postoje stotine ovakvih servisa, a među najpoznatijima su: Facebook i Twitter i YouTube. Ipak, najveći značaj stekao je e-mail, koji je i danas jedan od najkorištenijih usluga društvenih mreža)

Dakle, uzalud vam trud svirači – promjene dolaze željeli vi to ili ne.

Dosta! Dolazi vrijeme kada će politika imati drugačije značenje. – Friedrich Wilhelm Nietzsche
Sanjari koračaju stazom snova uzdignute glave. Onaj koji gleda u zvijezde nikad ne korača unatrag. – Walter William Safar

After all tomorrow is another day

Marko Frankopan III

Leave a Reply

Your email address will not be published.