Skip to content

Kroštule – brza i fina tradicionalna slastica za ovo zimsko doba

Potrebno je:

50 g omekšalog maslaca
1 Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g šećera
2 jaja
250 g brašna
½ vrećice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
prstohvat soli
1 žličica rakije
malo limunove korice

U posudu dodajte omekašli maslac, šećer i jaja pa miksajte dok se ne sjedini.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, rakiju i limunovu koricu.
Miksajte kratko pa rukama još sjedinite u glatku smjesu.
Pokrijte čistom krpom i pustite da odmori 30 minuta.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na pola cm debljine.
Izrežite pravokutnike, a u sredini svakog napravite zarez po sredini.
Donji dio pravokutnika okrenite prema van tako da dobijete prepoznatljiv spiralni oblik krošule.
Pržite u vrelom ulju minutu-dvije sa svake strane.
Pospite šećerom u prahu!