Skip to content

U Osijeku prezentirani radovi za idejno rješenje obrambenog prostora Tvrđe

Radove pogledajte u katalogu dostupnom na internetskim stranicama Agencije za obnovu osječke Tvrđe

Venina Markuš

Riječ je o tri rada koja su ispunila uvjete natječaja Agencije za obnovu osječke Tvrđe raspisanog 6. listopada prošle godine. Prvonagrađeno je rješenje rad skupine autora (Marko Cvjetko, Miroš Hržina, Ivica Krešić, Dunja Sloković, Elena Tikvić) iz zagrebačkog AG Planuma. Drugonagrađeni rad je rad autora Tanje Goleš i Antonije Milovac iz Zagreba, a trećenagrađeni je rad autora Iana Kruezia iz Zagreba, Magdalene Runje iz Osijeka i Ane Vračević iz Trnave.

Čestitavši autorima, zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin ocijenio je rješenje dobrim u smislu kvalitete izvođenja i po financijskim pokazateljima.

– Ovo je realno izvediv projekt s racionalno prihvatljivim troškovima, s obzirom na to da se radi o podzemnoj garaži koja ima prirodnu ventilaciju. Ono što je strateški važno za Grad Osijek jest da je ovaj prostor, dakle parkirališna mjesta u neposrednoj blizini Tvrđe, iznimno važan za daljnji razvoj Tvrđe i sadržaja koji sada postoje, ali i koji će se razviti u budućnosti – kazao je Vulin.

Naglasio je i kako je za Grad Osijek fokus i prioritet južni dio kojim se tehnički rješava problem garaže i u konačnici jedan od većih problema grada Osijeka u ovome trenutku.

Na portalu Akademija Art pratimo tijek obnove