Skip to content

Završila Izgradnja Centra za posjetitelje Tvrđa / FOTO

Na cijelom prostoru zasađeno 86 stabala, oko 1100 ukrasnih trava, te 1800 raznih grmlja i zelenila

Venina Markuš

Izgrađeno je i dječje igralište, parkirališna mjesta, tri trga i zgrada koja treba biti opremljena do kraja 2023. godine. Projekt je u okviru ITU mehanizma 85 posto sufinanciran sredstvima Europske unije, dok je Grad Osijek za uređenje Centra iz proračuna izdvojio pet milijuna kuna. Njegovom provedbom Grad Osijek želi doprinijeti iskoristivosti bivših vojnih ili industrijskih lokacija u javne i gospodarske svrhe.

Grad Osijek uložio je 18,8 milijuna kuna u obnovu i preuređenje zapuštenog povijesnog prostora u regionalni prijamni info-turistički centar čiji će sadržaji promovirati turističke atrakcije Osijeka, Osječko-baranjske županije i šire regije istočne Hrvatske. Riječ je projektu kojim je obuhvaćena rekonstrukcija stare austrougarske konjušnice – zgrade bruto površine 1000 kvadratnih metara, izgradnja prometnica i parkirališta te krajobrazno uređenje prostora, a koji će na jednome mjestu ponuditi cjelokupnu turističku informaciju za grad Osijek i cijelu regiju, uz visok standard usluge posjetiteljima i turistima.

Uz Centar se uredilo stajalište za autobuse i osobna vozila, a budući da je smješten u blizini državne ceste i dvije EuroVelo rute, dio ponude će biti prilagođen i ciklo turistima koji će se ondje moći istuširati te svoje bicikle ostaviti ili popraviti.

Ovo će biti mjesto u kojem će se nalaziti i trgovački dio za autentične lokalne i regionalne proizvode, bankomate i mjenjačnice, prostor za turističke agencije i vodiče, sanitarni čvor i druge sadržaje.

mala retrospektiva
U osječkoj školi Frana Krste Frankopana otvorena prva interaktivna učionica
Interaktivna učionica namijenjena učenicima ali i studentima osječkog Fakulteta...12th May 2022
EKSPLOZIJA ZVUKA U KONCERTNOM CIKLUSU GRADA: KONCERT ACOUSTIC PROJECTA
U subotu, 19. ožujka s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncert će ...15th Mar 2022
Koncertni ciklus Grada Osijeka KONCERT MARTINE FILJAK I MONIKE LESKOVAR
Koncertni ciklus grada ostvaren je uz potporu Grada Osijeka te Osječko-baranjsk...24th Jan 2022