Skip to content

PREKRASNA Medena torta s kiselim vrhnjem za 15 minuta! Jednostavan i ukusan recept

Ovo je nevjerojatno jednostavan, brz i ujedno vrlo ukusan recept za tortu od meda. Tijesto se priprema bez razvlačenja kolača, ispada vrlo nježno i aromatično. Ovu Medenu tortu sam premazala ukusnom kremom od vrhnja. Jednostavno, oduševljena sam ovim receptom, ispao je baš ukusan! Nadam se da ćete i vi uživati!

👉TIJESTO:
Maslac – 160 g.
Med – 180 g.
Soda bikarbona – 1,5 žličice
Jaja – 4 kom.
Sol – prstohvat
Šećer – 150 g.
Brašno – 250 g.

👉KREMA:
Kiselo vrhnje 20-25% – 800 g. (vagano)
Šećer u prahu – 150 g.
Vanilin šećer – 10 g.

✔Pecite na 180°C, 15 minuta
✔ Format 42x32cm.
✔ Težina 1 jajeta – cca 65 g.

Možete uključiti titl!