Skip to content

Bruno Krajcar pjesmu Pulska noć posvetio ulasku NK Istra 1961 u finale Hrvatskog nogometnog kupa

Povodom ulaska NK Istre 1961 u finale Hrvatskog nogometnog kupa , kantautor Bruno Krajcar pjesmu “Pulska noć” posvetio je tom velikom uspjehu, ali i u spomen svim veličanstvenim i nezaboravnim pulskim noćima

Ovaj ljubavni rock valcer s elementima francuske šansone i pop šlagera oda je Puli, a napisana je iz današnjeg konteksta s nostalgičnim pogledom na prošlost. U pratećem videospotu korišten je materijal iz arhive Igora Gala te u spotu između ostalog vidimo i nezaboravne kadrove dočeka svjetskog boksačkog prvaka Mate Parlova u pulskoj Areni, a kojemu će uskoro u čast biti postavljena skulptura na pulskim Giardinima.

Pjesma je snimana u studiju Maura Giorgija, a Bruno Krajcar tradicionalno je okupio vrhunske glazbenike različitih žanrova pa u njenoj izvedbi uz autora koji pjesmu pjeva i svira klavir, izvode i Tamara Obrovac kao prateći vokal, Elvis Stanić na harmonici i mandolini te Mauro Giorgi koji je odsvirao sve gitare. Zanimljivo je i gostovanje bubnjara Dubioze Kolektiva Senada Šute koji je ovoj pjesmi podario i izuzetnu rock energiju.

U videospotu koji je režirao Danilo Lola Ilić nastupili su plesači Tatjana Samuele Ban i Fabris Radin, koreografiju je osmislio Fabris Radin uz suradnju plesnog studija Art Dance i Plesnog centra Studio, a pojavljuje se i poznata pulska harmonikašica Slava Obranović.

Pulska noć

Tu na našoj rivi zaspa je Uljanik,
kao starac kada spi, pa se ne zbudi.
Zaspali su ljudi, duga je noć,
ti si rekla zbogom, morala si poć.

Na našem korzu već dugo nema te,
a još vidim tvoje oči i čujem korake.
Uz lungomare tuku valovi,
kao da ti viču, vrati mi se ti.

Ovu noć u Puli, ne zaboravi,
i sve dane sreće na toj obali.
Ovu noć u Puli jedan san smo živjeli,
ja ću uvijek sanjat’, našu pulsku noć.