Sveti arkanđeli Rafael, Uriel i Barakiel u obrani Hrvatske i svijeta od ugroze / 2. dio

U drugom nastavku predstavljamo svete Arkanđele Rafaela, Uriela i Barakiela koje je Mata CROata izradio s molitvom za obranu Hrvatske i svijeta od vladajuće ugroze. Matina veličina je snaga i zanos s kojima stvara, Božja snaga… radeći iskreno, s ljubavlju, iz duše… sa svojim pozivom umjetnika i majstora u kamenu stvara nevjerojatnu viziju velike priče…

Nakon Arkanđela koje sam izradio i predstavio – Mihaela, vojskovođe i pobjednika nad sotonom te Gabriela, junaka Božjeg, glasnika Marijina i Isusova rođenja – u ovom drugom dijelu ciklusa predstavljam Arkanđele Rafaela, Uriela i Barakiela. Arkanđeli su nebeski glasnici. Oni su najviše vezani za Zemlju, prenose Božje zapovjedi i pomažu ljudima. Stvaram ih uz jako puno iskrene radosti i nade. Stvaram ih uz molitvu za spas Hrvatske i svijeta od vladajuće ugroze koronavirusa

Neposredno prije objave ovog drugog dijela Mata CROata nam je rekao o svom ciklusu Arkanđela i otkrio da još traje: “Anđeli su nešto posebno, malo ih se spominje… Već dugo smišljam, imam ideje, viziju,.. i sve pokušavam pretvoriti u djela… Nije to baš lako, ali ni vrijeme u kojem živimo nije lako. Svi ovi Arkanđeli nastajali su na zanimljivi način. Na stvaralaštvo su me potakli razni faktori, vjera, nada… Dugo vremena, godinama mi je želja bila napraviti Anđela. I sad su se pojavili, ali u oblicima, u kakvima ih nisam mogao ni zamisliti. Radim i ostale Arkanđele. Nastojati ću do Uskrsa i dovršiti… Nedostaje mi kamena te mi otežava… Ali uspijevam. Zbog njihovog izgleda, odlučio sam da budu Arkanđeli. I sad sam u aktivnom stvaranju svih sedam. Ni sam ne znam do zadnjeg trena kako će svi izgledati. Ovo je drugi dio iz ciklusa Arkanđela. Jako je izazovno i hrabro stvarati nešto novo, drugačije… Na radost mnogih ljudi. Umjetnost zaista nema granice. Osjećam se sretno i ispunjeno kad stvaram sakralne skulpture. Stvaram ih uz jako puno iskrene radosti i nade. Stvaram ih uz molitvu za spas Hrvatske i svijeta od vladajuće ugroze koronavirusa. Donijeli su veliku pozitivu u moje stvaralaštvo. Nakon Arkanđela koje sam već izradio i predstavio – Mihaela, vojskovođe i pobjednika nad sotonom te Gabriela, junaka Božjeg, glasnika Marijina i Isusova rođenja – u ovom drugom dijelu ciklusa predstavljam Arkanđele Rafaela, Uriela i Barakiela. Arkanđeli su nebeski glasnici. Oni su najviše vezani za Zemlju, pomažu ljudima i prenose Božje zapovjedi.”

Arkanđeo Rafael, iscjelitelj, zaštitnik je ljekarnika, svećenika, iseljenika, hodočasnika, putnika, brodara, rudara, krovopokrivača,…

Molitva Arkanđelu Rafaelu:
Slavni Arkanđele sveti Rafaele, veliki prinče nebeskog dvora, glasovit si i uzvišen zbog svoje mudrosti i milosrđa. Zaštitnik si onih koji putuju zemljom, morem ili zrakom, tješitelj si unesrećenih i utočište grešnika. Preklinjem te pomozi mi u svim mojim potrebama i u svim patnjama ovoga života kao što si jednom pomogao mladom Tobiji na njegovim putovanjima. Amen.

Arkanđeo Uriel je nositelj Božjeg Svjetla, pomaže da se otvorimo za primanje Božje ljubavi i svjetla, posvetimo duhovnosti i prosvjetlimo te kaže: “Ja sam Uriel, arkanđeo i svećenik, a u službi sam Blažene Djevice Marije, Kraljice i Majke svemira. Provodim svaki njezin nalog te svojim postrojbama okružujem i čuvam marijanska svetišta, mjesta na kojima se Djevica ukazala i sva mjesta gdje Božja milost djeluje na poseban način. Borim se protiv mržnje, ljubomore te svake vrste nesloge i podjele.

Arkanđeo sam dobrote pa svojom molitvom ishodim da se u dušama razvije dar velikodušnosti te da u njima izraste sjeme Božje dobrote i nježnosti Blažene Djevice Marije, koje stalno osjećam. Surađujem s ostalom šestoricom arkanđela, pa među nama vlada sklad, kako bismo omogućili da se savršeno provodi Božji naum, koji je uvijek naum ljubavi, dobrote, milosrđa i mira za sve duše i za cijeli svemir.

Arkanđeo Barakiel je anđeo uspjeha i kaže: “Ja sam Barakiel, arkanđeo i svećenik. Donosim Božji blagoslov i Božji blagoslov čuvam u dušama. Sa svojim anđelima čuvam snagu blagoslova u dušama. Sotona stalno proklinje, a njegovo prokletstvo teži da poništi snagu Božjega blagoslova, kako bi u stvorenjima nastala praznina. Božji blagoslov donosi snagu i svjetlo, zbog toga sotona proklinje kako bi tu snagu i to svjetlo poništio te ih zamijenio slabošću i mrakom.

Budite blagoslov za svakoga, čak i za svoje neprijatelje! Blagoslivljam vas i pozivam vas da shvatite vrijednost onoga što je u vama, kao i moć svojega blagoslova kad on ishodi iz Duha Svetoga koji je u vama: u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.”

Pogledajte 1. dio – SVETI ARKANĐELI GABRIEL I MIHOVIL U OBRANI HRVATSKE I SVIJETA OD UGROZE – ovdje!

NOVO

Giphy
Mata CROata (Mate Turić): Sveti arkanđeli Rafael, Uriel i Barakiel u obrani Hrvatske i svijeta od ugroze / 2. dio