Kampanja “Zauvijek tužna” dobiva sve veći odjek i zanimanje

Umjetnik Saint Hoax je pronašao originalan način za novu kampanju protiv nasilništva u obitelji, pretvorivši Disneyeve princeze u maltretirane i tučene zene.

disney-rincesses-violences-conjugales 2

Maloj Sireni je razbijen nos, a ima i veliku modricu ispod oka, dok je Pepeljuga neprepoznatljiva od udaraca a Aurora, poznatija kao Trnoružica i Jasmine su u gorem stanju.

“Happy Never after” ima veliki utjecaj na javnost pa, aktualno, mnoštvo psihijatara i socijalnih djelatnika odsada pitaju žene, žrtve nasilja:”Od kada je prestao ponašati se prema vama, kao da ste princeza”?

Svaki plakat je popraćen i tekstom “Nikada nije kasno da ga zaustavite”! Cilj kampanje je ohrabrivanje žrtava da potraze pomoć zvaničnika i policije. Disneyeve princeze predstavljaju idealne žene sto pripadaju čarobnom svijetu bajki, pa su predodređene za vječnu sreću.

Umjetnik se pita “A što poslije”? Upozorava sve žene i djevojke, na jako inteligentan način, da ni jedna nije stvarno zastićena od psihičkih, fizičkih ili seksualnih zlostavljanja.

Saint Hoax se već istako kampanjom protiv obiteljskog incesta, koju je nazvao “Princest Diaries”. Opet je upotrijebio osobe iz bajki i uz svaki plakat poručuje “46% malodobnika je silovano ili fizički zlostavljano od članova obitelji.Nikada nije kasno prijaviti ih”!

Džana Mujadžić

disney-rincesses-violences-conjugales 1

disney-rincesses-violences-conjugales 3

disney-rincesses-violences-conjugales 4