Skip to content

KHL: Medveščak i teoretski bez doigravanja

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka u svom su 56. nastupu u KHL-u ove sezone izgubili na gostovanju u Moskvi od CSKA sa 2-5 (2-0, 0-4, 0-1), te time četiri kola prije završetka sezone ostali i bez teoretskih izgleda za plasman u doigravanje

medvescak cskaUtakmica u Moskvi između CSKA i Medveščaka završila je rezultatom 5:2

Medvjede je u Moskvi u Ledenoj dvorani sporta dočekala vodeća momčad lige CSKA. Unatoč tome što je moćna Crvena Armija tijekom sezone upisala samo devet poraza i trenutno bila u nizu od šest pobjeda, zagrebački se oklopnici nisu željeli predati bez borbe. Ostavili su srce na ledu, ali pobjeda 5:2 ipak je pripala domaćinima.

Medvjedi su u utakmicu krenuli na najbolji mogući način. Nakon samo 51 sekunde igre Pascal Pelletier zatresao je mrežu vratara CSKA Kevina Lalandea, da bi četiri minute kasnije Edwin Hedberg na asistenciju Marka Flooda povisio na dva gola razlike. Odmah nakon što su primili i drugi gol, došlo je do smjene golmana na vratima CSKA i umjesto Lalandea ušao je Ilja Sorokin. Iako su do kraja prve trećine domaćini skupili čak 13 udaraca na gol, vratar Mark Owuya nije propustio niti jedan pak u svoju mrežu.

Igrači CSKA pritisak su nastavili i u drugoj trećini. U 21. minuti su uz pomoć Stephana Da Coste smanjili na 1:2, u 23. je Roman Ljubimov izjednačio rezultat, u 24. ga je Jan Muršak preokrenuo u 3:2, a sedam minuta kasnije Igor Grigorjenko je iz powerplaya postavio 4:2. Medvjedi su se bez obzira na zaostatak nastavili boriti, ali CSKA, koji je u posljednjoj trećini postavio konačnih 5:2, bio je premoćan.

Iako su se ovim porazom oprostili od KHL doigravanja, za Medvjede sezona još nije gotova jer ih do kraja osnovnog dijela prvenstva očekuju još četiri utakmice u kojima će htjeti, bez obzira na datu situaciju, odigrati na visokoj razini kako bi 2014./2015. zaključili sa što više bodova i dostojanstveno.

CSKA MOSKVA – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 5:2 (0:2, 4:0, 1:0)

MOSKVA – Ledena palača sporta CSKA. Gledatelja 4190. Suci: Dejev, Soin, Menših, Nazarov.

STRIJELCI:
0:1 MED Pelletier (1)
0:2 MED Hedberg (Flood, 5)
1:2 CSKA Da Costa (Radulov, Denisov, 21) PP1
2:2 CSKA Ljubimov (Naumenkov, Mamin, 22)
3:2 CSKA Muršak (Engqvist, Bondarev, 24)
4:2 CSKA Grigorjenko (Da Costa, 32) PP1
5:2 CSKA Da Costa (Grigorjenko, Zajcev, 59) PP1

CSKA: Lalande, Sorokin, Denisov, Telegin, Korotkov, Bondarev, Ljubimov, Zafjarov, Zajcev, Žarkov, Grigorjenko, Naumenkov, Muršak, Engqvist, Radulov, Kiselevič, Panin, Volkov, Jegoršjev, Da Costa, Mamin, Makarov.

KHL MEDVEŠČAK: Owuya, Tomljenović, Kinrade, Popovic, Thomas, Segal, Glumac, Murray, Pelletier, Martinović, Hutchinson, Flood, Wright, Bjorkstrand, Perkovich, Morrisonn, Katic, St. Pierre, Hedberg.

ISKLJUČENJA: CSKA 6, Medveščak 18.

UDARCI NA GOL: CSKA 40, Medveščak 15.

izvor: medvescak