Dobro došli na web stranicu portala/magazina Akademija-Art Zagreb – hrvatskog ekskluzivnog portala za umjetnost i vijesti (Akademija-Art)

Portal Akademija-Art omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja portala koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge.

Pristup portalu Akademija-Art i svim njegovim sadržajima dopušten je osobama bilo koje dobi, osim ako nije drukčije naznačeno. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima znači da je njihova uporaba dopuštena isključivo osobama starijima od osamnaest godina.

Korištenjem usluga portala Akademija-Art smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima.

Obveze korisnika pri korištenju portala i usluga

Akademija-Art ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Akademija-Art neće ni na koji način biti odgovorna za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja Portala ovi postupci su neprihvatljivi i zabranjeni:

objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga, objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme, prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

Akademija-Art zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Akademija-Art zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će portal Akademija-Art uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

Autorska prava

Sadržaj na portalu Akademija-Art zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu portala Akademija-Art.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti portal Akademija-Art koristeći e-mail adresu: akademija.art@gmail.hr te će takav sadržaj odmah biti uklonjen.

Registracija korisnika i posjetitelja portala

Registracijom za Usluge korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom Usluga.

Akademija-Art nema pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima. Radi identifikacije prilikom pružanja pomoći korisnicima, Akademija-Art može zatražiti e-mail adresu korisnika.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Akademija-Art poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Svi podaci iz postupka registracije i ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

Akademija-Art ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi portal Akademija-Art radio pravilno koristimo kolačiće (cookies).

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Korištenjem Portala dajete svoj pristanak za spremanje kolačića na vašem računalu.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na portalu Akademija-Art vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom Akademija-Art ne Portal nije odgovoran za sadržaj tih stranica.

Sadržaj portala

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima ne odražavaju stavove redakcije portala Akademija-Art, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Akademija-Art nije vlasnik sadržaja koji objavljuje ili razmjenjuju posjetitelji na Portalu. Akademija-Art zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe Usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima portala Akademija-Art.

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video materijal, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na portalu Akademija-Art.

Pošiljatelji materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju materijal jamče pod punom odgovornošću da isti predstavlja njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Akademija-Art poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem materijala iskazuje pod punom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Portal Akademija-Art sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji kreiraju posjetitelji te sadržaja s poveznicom na vanjsku stranicu ili imenom vanjskog autora ili naziva izvora vanjske stranice kako se može dobiti uvid od kuda je materijal preuzet.

Akademija-Art objavljuje sve sadržaje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Akademija-Art ne može se smatrati odgovornim ni za kakvu štetu nastalu uporabom portala.

Promjene sadržaja portala i usluga

Akademija-Art zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na portalu bez obaveze prethodne najave. Akademija-Art nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga i portala

Akademija-Art zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i obrazloženja.

Akademija-Art ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Oglasi na portalu

Detaljna pravila, uvjeti i načini oglašavanja na Portalu nalaze se na stranici marketinga portala Akademija-Art: http://www.

Promjene uvjeta korištenja

Akademija-Art zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takovih promjena.

Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na portalu Akademija-Art na web adresi akademija-art.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.