Skip to content

Uvjeti korištenja

Internetska stranica Akademija Art (stranica bivše Udruge likovnih umjetnika Akademija art u zanavljanju) koristi suvremene tehnlogije u najmjeri da vam pruži najbolje iskustvo i doživljaje na ovoj stranici. Ako nastavite koristiti ovu stranicu, pretpostavit ćemo da ste zadovoljni s njom. U nastavku možete pročitati najprije o uvjetima korištenja, a zatim i o politici privatnosti.

Uvjeti korištenja

Dobro došli na hrvatsku stranicu za umjetnost i sve druge vijesti te platformu suradnje – Akademija Art Zagreb www.akademija-art.hr

Akademija-Art, neprofitna volonterska stranica omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge.

Pristup Akademiji-Art i svim sadržajima dopušten je osobama bilo koje dobi, osim ako nije drukčije naznačeno. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima znači da je njihova uporaba dopuštena isključivo osobama starijima od osamnaest godina (takovih sadržaja nema).

Korištenjem usluga Akademije-Art smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima.

Obveze korisnika pri korištenju neprofitne stranice i usluga

Akademija-Art ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Akademija-Art neće ni na koji način biti odgovorna za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja stranice ovi postupci su neprihvatljivi i zabranjeni:

Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga, objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme, prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

Akademija-Art zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

See also  Opći uvjeti

Akademija-Art zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će Akademija-Art uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

Autorska prava

Sadržaj na Akademiji-Art zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu portala Akademija-Art.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Akademija-Art koristeći e-mail adresu: akademija.art@gmail.hr te će takav sadržaj odmah biti uklonjen.

Registracija korisnika i posjetitelja stranice

Registracijom za Usluge korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom Usluga.

Akademija-Art nema pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima. Radi identifikacije prilikom pružanja pomoći korisnicima, Akademija-Art može zatražiti e-mail adresu korisnika.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Akademija-Art poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Svi podaci iz postupka registracije i ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

Akademija-Art ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi Akademija-Art radio pravilno koristimo kolačiće (cookies).

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Korištenjem stranice dajete svoj pristanak za spremanje kolačića na vašem računalu.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na Akademija-Art vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom Akademija-Art i stranica nije odgovorna za sadržaj tih stranica.

Sadržaj stranice

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima ne odražavaju stavove redakcije.suradnika Akademija-Art, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Različiti komentari, javljanje i obavijesti čitatelja te njihovo viđenje situacije objavljeni na Akademiji-Art ne odražavaju nužno i stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja ili njihove percepcije objavljenog.

Akademija-Art nije vlasnik sadržaja koji objavljuje ili razmjenjuju posjetitelji na straniciu. Akademija-Art zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u svoje promotivne svrhe Usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

See also  Sadržaj i usluge

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima Akademije-Art.

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video materijal, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali ne moraju, biti objavljeni na Akademiji-Art.

Pošiljatelji materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Akademija Art je je neprofitabilna i volonterska stranica. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju materijal jamče pod punom odgovornošću da isti predstavlja njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Akademija-Art poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem materijala iskazuje pod punom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Portal Akademija-Art sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera, besplatnih sadržaja, sadržaja koji kreiraju posjetitelji te sadržaja s poveznicom na vanjsku stranicu ili imenom vanjskog autora ili naziva izvora vanjske stranice kako se može dobiti uvid od kuda je materijal preuzet.

Akademija-Art objavljuje sve sadržaje u dobroj namjeri. Sve sadržaje stranice upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Akademija-Art ne može se smatrati odgovornim ni za kakvu štetu nastalu uporabom tekstova drugih autora ili izvora.

Promjene sadržaja stranice i usluga

Akademija-Art zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na portalu bez obaveze prethodne najave. Akademija-Art nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga i stranice

Akademija-Art zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i obrazloženja.

Akademija-Art ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Oglasi na stranice

Akademija Art je neprofitabilna volonterska stranica bez prihoda.

Promjene uvjeta korištenja

Akademija-Art zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takovih promjena.

Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Akademiji-Art na web adresi akademija-art.hr

Politika privatnosti

EU zakon o elektronskoj komunikaciji – više informacija o tome pronađite na službenim stranicama Europske Komisije: 
http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm#section_5  

Što je EU direktiva o kolačićima?

Slijedeći primjer internet portala iz Europe tako su i hrvatski portali prihvatili ovu uredbu Na ovaj način portali su zaštitili privatnost i sigurnost korisnika, dajući mu više kontrole nad podacima koje kolačići na webu “skupljaju” o njemu. Ovo je zapravo i smisao ovakve jedne direktive.

See also  Autorska prava

Na koga se ova direktiva odnosi?

Prije svega, ova se direktiva odnosi na sve vlasnike (privatna lica i tvrtke) web stranica iz zemalja članica EU. No, ona se odnosi i na zemlje koje nisu članice, ako ciljna publika web stranica dolazi iz zemalja EU (npr. ako web dućan registriran u Americi prodaje robu u zemljama EU).

Ovaj je zakon donesen još 25.5.2011., no, EU je prepoznala potrebu da se vlasnicima i administratorima da vremena za prilagodbu, pa se on aktivno provodi od 25.5.2012. godine. Ulaskom Hrvatske u EU, od 1.7.2013. svi vlasnici web stranica u našoj zemlji, obavezni su poštivati ovu uredbu.

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) kod prikupljanje mailova i drugih podataka koje možemo objaviti smatra se posebnom obradom.

Uredba naglašava da se zakonom usklađuju pravo na zaštitu osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka s pravom na slobodu izražavanja i informiranja, a što uključuje obradu u svrhe objave..

Akademija Art radi Vašeg boljeg iskustva koristi kolačiće i prikuplja i podatke kada je to nužno radi obavljanja poslova iz svoje djelatnosti, a u svezi s time kako bi vam se pružile tražene usluge ili kako bi se poduzele određene radnje prije pružanja usluge kao što je to npr. prikupljanje kontakt mailova i drugo.

U slučaju kada nam dostavljate fotografije i druge osobne podatke u svrhu objave ili radi pružanja tražene usluge tada jamčite da imate sva potrebna ovlaštenja za prosljeđivanje i zakonitu obradu dostavljenih nam podataka i u cijelosti preuzimate odgovornost prema nama i prema trećim osobama za njihovo prosljeđivanja. Ispod svake objavljene fotografije i teksta potpišemo autora, a u posebnim, traženim slučajevima potpišemo Akademiju art.

Kada nam šaljete elektroničku poštu s osobnim podacima, podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva.

Ne prosljeđujemo vaše fotografije ili druge osobne podatke na druge stranice, profile ili portale.

Imate pravo postaviti zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. U tom slučaju podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja. Ukoliko postoje razlozi koji nas onemogućuju ili ograničavaju u udovoljavanju zahtjeva, ali to se nikad nije dgodilo, o tome ćemo vas u najkraćem roku obavijestiti u odgovoru na zahtjev. Napominjemo, objavljeni sadržaj nastojimo trajno sačuvati koliko nam neminovni prijenos na nove platforme dopušta.

Akademija Art