Dobro došli na neprofitnu, volontersku stranicu za slikarstvo, umjetnost i druge vijesti za bolju Hrvatsku – Akademija Art www.akademija-art.hr

Akademija-Art, neprofitna volonterska stranica omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge.

Pristup Akademiji-Art i svim sadržajima dopušten je osobama bilo koje dobi, osim ako nije drukčije naznačeno. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima znači da je njihova uporaba dopuštena isključivo osobama starijima od osamnaest godina (takovih sadržaja nema).

Korištenjem usluga Akademije-Art smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima.

Obveze korisnika pri korištenju neprofitne stranice i usluga

Akademija-Art ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Akademija-Art neće ni na koji način biti odgovorna za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja stranice ovi postupci su neprihvatljivi i zabranjeni:

Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga, objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme, prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

Akademija-Art zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Akademija-Art zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će Akademija-Art uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

Autorska prava

Sadržaj na Akademiji-Art zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu portala Akademija-Art.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Akademija-Art koristeći e-mail adresu: akademija.art@gmail.hr te će takav sadržaj odmah biti uklonjen.

Registracija korisnika i posjetitelja stranice

Registracijom za Usluge korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom Usluga.

Akademija-Art nema pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima. Radi identifikacije prilikom pružanja pomoći korisnicima, Akademija-Art može zatražiti e-mail adresu korisnika.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Akademija-Art poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Svi podaci iz postupka registracije i ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

Akademija-Art ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi Akademija-Art radio pravilno koristimo kolačiće (cookies).

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Korištenjem stranice dajete svoj pristanak za spremanje kolačića na vašem računalu.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na Akademija-Art vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom Akademija-Art i stranica nije odgovorna za sadržaj tih stranica.

Sadržaj stranice

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima ne odražavaju stavove redakcije.suradnika Akademija-Art, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Različiti komentari, javljanje i obavijesti čitatelja te njihovo viđenje situacije objavljeni na Akademiji-Art ne odražavaju nužno i stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja ili njihove percepcije objavljenog.

Akademija-Art nije vlasnik sadržaja koji objavljuje ili razmjenjuju posjetitelji na straniciu. Akademija-Art zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u svoje promotivne svrhe Usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima Akademije-Art.

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video materijal, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali ne moraju, biti objavljeni na Akademiji-Art.

Pošiljatelji materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Akademija Art je je neprofitabilna i volonterska stranica. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju materijal jamče pod punom odgovornošću da isti predstavlja njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Akademija-Art poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem materijala iskazuje pod punom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Portal Akademija-Art sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera, besplatnih sadržaja, sadržaja koji kreiraju posjetitelji te sadržaja s poveznicom na vanjsku stranicu ili imenom vanjskog autora ili naziva izvora vanjske stranice kako se može dobiti uvid od kuda je materijal preuzet.

Akademija-Art objavljuje sve sadržaje u dobroj namjeri. Sve sadržaje stranice upotrebljavate na vlastitu odgovornost. Akademija-Art ne može se smatrati odgovornim ni za kakvu štetu nastalu uporabom tekstova drugih autora ili izvora.

Promjene sadržaja stranice i usluga

Akademija-Art zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na portalu bez obaveze prethodne najave. Akademija-Art nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga i stranice

Akademija-Art zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i obrazloženja.

Akademija-Art ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

Oglasi na stranice

Akademija Art je neprofitabilna volonterska stranica bez prihoda.

Promjene uvjeta korištenja

Akademija-Art zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takovih promjena.

Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Akademiji-Art na web adresi akademija-art.hr

Odgovori