Skip to content

Izložba Vinka Šaina

Suradnja između AKF i Galerije Alvona započeta unazad nekoliko godina predstavljanjem austrijskih umjetnika u Labinu te je nadograđena njihovim studijskim boravkom i potom izlaganjem u Alvoni.
Ova izložba koja je bila zamišljena kao skroman i prijateljski susret prerasla je u jedan od najposjećenijih događaja AKF u posljednje vrijeme. Otvorenje izložbe je obogatila pjesnikinja Roberta Razzi koja je publiku osvojila svojim osebujnim nastupom, govoreći svoje stihove na labinskoj cakavici. Izložbu je otvorio direktor AKF g. Christian Ebner, a nakon toga prisutnima je pretpremijerno prikazan dokumentarni film o 15 godina djelovanja Galerije Alvona „15 godina u 15 minuta" (režija i scenarij Jadranko Pongrac – produkcija Rizol media) kao i reprizno dokumentarni film „Sliko-slikopisi Vinko Šaina" (režija i scenarij Maja Gregl i Mladen Ćapin – produkcija HRT).
Na zadovoljstvo djelatnika Austrijskog kulturnog foruma i njihovih mnogobrojnih prijatelja kao i kolega i prijatelja Vinka Šaine ovo je bila prilika dotaknuti komadić Istre i osjetiti sve njezine ljepote te bar na nekoliko sati zaboraviti zimu.

Akademija-Art.net