Skip to content

Robert Sošić: Crvena zastava

Izložba je nastala kao reakcija na položaj umjetnika u odnosu na sistem umjetnosti, te preispituje da li je i u kojoj mjeri moguće postići kolektivan stav umjetnika kao skupine individualaca u odnosu na sistem umjetnosti kao establišment.
Uz Crvenu zastavu, koja je svojevrstan patchwork napravljen od različitih komada crvenog platna te dezena slova, koje su umjetniku dostavili razni hrvatski umjetnici, biti će predstavljen i video dokument gdje se zastava izlaže u javnosti prestajući tako biti isključivo galerijski eksponat.
Izložbu prate fotografije iz umjetnikovog ateljea gdje je umjetnik na zidovima pravio bilješke koje se odnose na začetak koncepta „Umjetnici svih zemalja, ujedinite se!, te ideja koje su iz toga proizašle.
Umjetnici koji su sudjelovali u izradi Crvene zastave:
Milijana Babić, Antun Božičević, Marčelo Brajnović, Petar Brajnović, Tomislav Brajnović, Marijan Crtalić, Nemanja Cvijanović, Branka Cvjetičanin, Vlasta Delimar, Sandro Đukić, Alen Floričić, Aleksandar Garbin, Igor Grubić, Pino Ivančić, Siniša Labrović, ŽŽeljko Kipke, Denis Krašković, Vlado Martek, Kata Mijatović, Robert Pauletta, Zoran Pavelić, Goran Petercol, Mladen Stilinović, Damir Sokić, Damir Stojnić, Silvo Šarić, Ivan Šeremet, Goran Škofić i Bojan Šumonja.

Robert Sošić je rođen 1970. godine u Puli. Diplomirao 1994. na venecijanskoj likovnoj akademiji. Izlagao je na petnaestak samostalnih i na većem broju skupnih izložbi u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i SAD-u. Član je HDLU Istre i HZSU-a. Za svoj rad dobio je više priznanja i nagrada. Živi i radi u Rovinju.

Organizator: HDLU Istre
http://www.hdluistre.hr/

Akademija-Art.net