Skip to content

Izložba učenika u Puli: 3/8

U Subgaleriji Mul MMC-a Luka, u Puli, 22. veljače 2010. godine, otvara se izložbe radova učenika slikarskog i tekstilnog odjela Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Pula pod nazivom "3/8".

3/8 treća je u nizu izložbi radnog naslova 8/8 kojima je cilj u prostorima Subgalerije Mul MMC-a LUKA tijekom narednih mjeseci prikazati pedagošku i umjetničku praksu Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koja je svojim postojanjem ostavila vidljivi trag na području vizualne kulture Pule i Istre.

Izložbom 3/8 učenici i profesori škole odlučili su predstaviti najrecentnije radove učenika slikarskog i tekstilnog odjela, nastale u školskoj godini 2009. – 2010. Posjetitelji će moći usporediti likovnu izobrazbu dvaju tehnološki različitih odjela koji dijele zajedničku "ideju vodilju" škole čiji je imperativ što kvalitetnija izobrazba mladih. Radovi, nastali pod vodstvom mentora, odraz su učeničkih dostignuća i promišljanja tijekom školovanja. Oni su dokaz njihove pripreme i spremnosti za likovni život kao umjetnika i dizajnera.

Akademija-Art.net