Skip to content

U posljednjem kolu skupine F Argentina pobijedila Nigeriju 3:2

arg nig

Nevjerojatan početak susreta priredile su nam ove dvije reprezentacije. Već u trećoj minuti Angel di Maria je pucao, vratar Enyeama obranio, a na loptu je natrčao Lionel Messi i zakucao ju u gol za vodstvo Argentine. Bio je to njegov najbrži pogodak u karijeri, zabio ga je nakon dvije minute i 26 sekundi, a tako je popravio rekord za 15 sekundi. Naime, najbrži pogotka koji je dosad postigao bio je u dresu Barcelone protiv Santandera.

Lineker se poklonio geniju

No, Nigerijce nije šokirao rani pogodak, već u sljedećem napadu Musa je izjednačio. Primio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i sjajnim udarcem pogodio u suprotni kut.

Nakon sjajnog početka utakmica se malo umirila, a onda je opet bljesnuo Lionel Messi. U nekoliko je navrata sjajnim prodorima namještao prilike svojim suigračima, ali su Higuain, Zabaleta i Di Maria bili neprecizni.

U posljednjim trenucima prvog dijela Messi je fantastično pucao iz slobodnog udarca, ali vratar Nigerije još bolje je obranio. Dvije minute kasnije Messi je dobio popravni, a ovoga puta bio je precizan. Bio mu je to deseti pogodak u posljednjih osam nastupa za Argentinu te četvrti na ovom prvenstvu. Tako se na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s klupskim suigračem Neymarom.

“Ne mogu smisliti postoji li ijedan muškarac na svijetu koji me uzbuđuje poput Messija. On je zastrašujuće dobar, on je više od genija”, napisao je Gary Lineker na Twitteru.

U nastavku utakmice doživjeli smo nešto slično kao i na početku susreta – dva rana pogotka. No, ovoga puta prvi gol zabila je Nigerija. U 47. minuti Emenike je lijepo proigrao Musu koji se sjurio u kazneni prostor Argentine i zabio svoj drugi pogodak na utakmici. Tri minute kasnije Lavezzi je ubacio iz kornera, a Rojo se najbolje snašao u kaznenom prostoru i vratio svoju reprezentaciju u vodstvo. On je tako postao prvi argentinski igrač osim Messija koji se upisao u listu strijelaca na ovom prvenstvu.

Čekaju protivnike

U nastavku utakmice bilo je još nekoliko prigoda s obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Valja istaknuti da je u 63. minuti uz gromoglasan pljesak igru napustio Messi, kojeg je Sabella odlučio sačuvati za osminu finala.

Argentina je tako osvojila skupinu s devet bodova, dok Nigerija s četiri boda ide dalje kao drugoplasirana. U drugom krugu križaju se sa skupinom E u kojoj još uvijek nije sve riješeno. No, vrlo vjerojatno će Francuska osvojiti skupinu i igrati protiv Nigerije, dok bi Argentina trebala igrati ili protiv Ekvadora ili protiv Švicarske.