Skip to content

Poziv za sudjelovanje na EU Aktualu s hrvatskim europarlamentarcima

Klub Alpbach Hrvatska

U sklopu sljedećeg velikog projekta Carpe EU – Moj glas i moje mogućnosti u Europskoj uniji – Forum o Europskim izborima 2014. i izazovima za nove generacije Klub Alpbach Hrvatska pruža Vam jedinstvenu priliku da u ugodnoj atmosferi neformalnog razgovora s hrvatskim europarlamentarcima debatirate na jednu od zadanih tema te iz prve ruke čujete njihove dojmove iz dinamičnog svijeta briselskih sjednica, sastanaka i pregovora.

Tko? Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu i kandidati odabrani KAH natječajem

Gdje? Kuća Europe, Ulica Augusta Cesarca 6, 10 000 Zagreb

Kada? Petak, 25. travnja 2014., od 18h do 20h

Tko se može prijaviti? Studenti viših godina studija, kao i mladi profesionalci do 34. godine starosti

Sve što trebate za sudjelovanje je poslati nam svoj kratak životopis (max 2 stranice) i motivacijsko pismo s najviše 300 riječi na ivor.sutalo@kah.hr do utorka, 15.4.2014. O rezultatima natječaja obavijestit ćemo Vas do 18.4.2014.

Cilj EU Aktuala

Cilj EU Aktuala je približavanje hrvatskih europarlamentaraca široj javnosti – biračima u atmosferi koja omogućava da shvatimo njihove svakodnevne izazove i poteškoće na koje nailaze kroz svoje djelovanje u Europskom parlamentu, a koje nemamo prilike uvidjeti kroz njihovo medijsko praćenje. Time želimo dati priliku hrvatskim predstavnicima u EP da se u opuštenoj atmosferi pokažu u pravom svjetlu te razgovaraju na jednostavan način kako o temama visoke politike tako i o njihovom svakodnevnom životu.

World Café format

World café je način priređivanja razgovora u ugodnoj i opuštenoj atmosferi oko tema bitnih za govornika i slušatelje. Riječ je o kreativnoj metodologiji autentičnih rasprava koje stimuliraju razmjenu informacija, učinkovito zamjenjujući ex-katedra stil predavanja.

Govornik se pridružuje ograničenoj skupini slušatelja okupljenih oko stola u atmosferi koja briše tradicionalne barijere između publike i predavača te omogućava kvalitetnu diskusiju i brzu razmjenu mišljenja na izabrane teme. Istovremeno se odvija diskusija u nekoliko manjih grupa, a uzbuđenju i intelektualnoj znatiželji doprinosi sustav prema kojem se govornik pomiče od stola do stola dok sudionici oplemenjeni novim idejama doprinose razmjeni mišljenja.

TEME EU AKTUALA

1. EU I GRAĐANI
2. ULOGA ZASTUPNIKA U EP
3. HRVATSKA I SUSJEDSTVO
4. OBRAZOVANJE I ZAPOŠLJAVANJE MLADIH

Zastupnici na EU Aktualu:

Ivana Maletić, EPP
Tonino Picula, S&D
Andrej Plenković, EPP
Davor Ivo Stier, EPP
Dubravka Šuica, EPP
Oleg Valjalo, S&D
Nikola Vuljanić, GUE/NGL