Skip to content

Izložba fotografija “Njegovo veličanstvo, otok Lošinj”

losinj

U petak, 4. travnja 2014. g. u 19 sati se u Galeriji Fritzy u Malom Lošinju otvara izložba fotografija petorice autora: Hrvoja Serdara, Igora Šelera, Siniše Uštulice, Dražena Lapića te gostujućeg fotografa, Damira Ivoševića. Izložba je dio projekta pod nazivom „Njegovo veličanstvo, otok Lošinj” kojeg provode umjetnička udruga Omnibus i neprofitna umjetnička organizacija Foto Art Unija.

Izložene fotografije predstavljaju samo dio od mnoštva impresija koje su ovi autori stekli na otoku Lošinju. One su istodobno magične i realistične, poput otočne stvarnosti. Na njima je prikazan vidljiv, sanjan, proživljen i doživljen duh otoka. Ne mijenjaju zbilju nego produžuju otočnu svakodnevicu i proširuju njeno djelovanje i nakon napuštanja otoka. Istovremeno su poziv na dolazak, ali i drago sjećanje nakon odlaska. Ove fotografije nisu samo turistički prikazi za masovnu uporabu, one su intimni prikazi pronađenog Otoka, skrivenog blaga koje čeka da ga otkriju istinski tražitelji ljepote i duha.

U sklopu projekta je objavljena istoimena fotomonografija te se ujedno nastavlja akcija započeta 2013. g., a kojom će se novac od prodaje prvih pedeset monografija donirati dječjem vrtiću Cvrčak. Sponzori projekta su Lošinj Hotels and Villas, Lidl i poliklinika IMED.

Izložba će biti otvorena do 3. svibnja 2014. g. Radno vrijeme Galerije Fritzy je od utorka do petka od 10 do 13 te od 18 do 20, a subotom od 10 do 13 sati (ponedjeljkom zatvoreno).