Skip to content

Nevena Petra Piližota: I.S.N.*

Projekt „I.S.N.*" sastoji se od dnevničkog dijela i slike koja sadrži obrazac prvog dijela. Tema je analiziranje varijante stvarnosti umjetničkim medijem kao sredstvom uzajamnog informiranja pri pokušaju kreiranja subjektivne razine u relaciji sa nadindividualnim strukturama.

Sample Image

Započet u prosincu 2007. godine, dnevnički projekt obuhvaća široki raspon tema. Adicija novinskih fragmenata na bijeloj podlozi (simboličkoj naznaci tabulae rasae) označava kompleksnost procesa informiranja individue kao krajnjeg recipijenta.

U lipnju 2008. godine u Galeriji Nova izložen je dio dnevničke strukture koja u ožujku 2009. u Galeriji SC poprima format 160×213,3 cm konceptualnog ekvivalenta i uvoda u sliku iste dimenzije. Corpus, animus i djelo, rezultat interakcije prvih dvaju elemenata, popraćeni su vremenom kao bitnim elementom nijansiranja percepcije.
Slika postaje druga faza oblikovanja individualne strukture afirmiranjem i apsorbiranjem kvaziobjektivne stvarnosti: u ovom slučaju pogledi naslikanih lica iz okoline, sama okolina te način slikanja postaju pečat na trenutak kojeg se želi zaustaviti.
Nevena Petra Piližota studira na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je Rektorove nagrade u akademskoj godini 2008/09.
nano@artenativa.hr

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole