Skip to content

Prohodnost cesta 23.11.2013.

zir kisa

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Bakra i Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A1 od južnog dijela tunela Sveti Rok do mosta Maslenice i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine zbog mokrog kolnika i jakih bočnih udara vjetra.

Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostale obavezna zimska oprema na županijskoj cesti Ž5169 Bjelopolje-Donji Lapac i na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice i u zaleđu Senja.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje.

Zbog radova zatvorene su ceste:
– D22 Možđenec-Sudovec,
– D27 Benkovac-Šopot,
– D205 Risvica-Dubrovčan i
– D425 Karamatići-Ploče.

Sljemenska cesta (sa zagrebačke strane) zatvorena je za sav promet.

Do 29. studenog svakodnevno od 8 do 17 sati, zbog razminiranja dijela županijske ceste ŽC6021 u području naselja Zemunik Gornji vozila se propuštaju 15 minuta prije svakog punog sata prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Do 20. prosinca zbog radova na državnoj cesti D30 Zagreb-Velika Gorica, u smjeru Velike Gorice od 7 do 9 sati te od 16 do 7 sati vozi se suženim kolnikom, a od 9 do 16 sati samo jednim prometnim trakom. Vozače molimo za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije.

Zbog urušavanja mosta zatvorena je LC3136 Gornja Kupčina-Krašić.

Naizmjence se vozi:
– na D512 Makarska-Gornje Igrane u mjestu Gornji Tučepi i
– na D25 Korenica-Gospić, između mjesta Bunić i Ljubovo.
– D517 Beli Manastir- Belišće.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
– D29 Marija Bistrica-Soblinec,
– D205 Klanjec-Dubrovčan,
– ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i
– ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.