Skip to content

KKZ radionica filmske kritike i analize 2013.

kkz

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Prijave za radionicu otvorene su do petka, 4. listopada, a radionica će se odvijati dva puta tjedno od sredine listopada do sredine prosinca 2013.

Za prijavu valja poslati tekst o jednom od filmova iz programa Filmomanije koja se odvija u Centru Kaptol od 19. do 29. rujna 2013. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Jedna tjedna sesija bit će posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentora i kolega.

Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još dva teksta iste dužine. Drugi dio radionice posvećen je učenju primjerom – čitati će se i analizirati filmske kritike uglednih svjetskih kritičara pa je poželjno da polaznici dobro vladaju engleskim jezikom.

Voditeljica radionice je Višnja Pentić.