Skip to content

Duhovnu obnovu predvodio fra Jozo Zovko

hkld fra jozo zovko 16

Korizmena duhovna obnova za članove Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) održana je 20. ožujka u dvorani Margarita Peraica u sjedištu Društva u zagrebačkoj Praškoj ulici. Članove HKLD-a i druge zdravstvene djelatnike i nazočne podupiratelje Društva pozdravio je predsjednik zagrebačke podružnice HKLD-a dr. Rok Čivljak.

hkld fra jozo zovko 3

Duhovnu obnovu je predvodio fra Jozo Zovko, čuveni karizmatik i svjedok Gospinih ukazanja u Međugorju te jedan od najvećih promicatelja Gospinih poruka, koji danas živi i radi u Zagrebu u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Dubravi. Vodeći se temeljnom mišlju o Godini vjere fra Jozo je podsjetio nazočne zdravstvene djelatnike kako su oni ljudi koji imaju načelo služiti drugima i biti za druge.

hkld fra jozo zovko 6

Dodatno, liječnik se kao član jednog katoličkog društva obvezuje na svom radnom mjestu i u svom pozivu svjedočiti Kristovu prisutnost u ovom svijetu. “Što više nasljedujem Krista to sam bliži ljudima!”, ustvrdio je fra Jozo. Katoličke liječnike i medicinsko osoblje pozvao je da budu povezani s katoličkim obiteljima, katoličkim svećenicima, katoličkim novinarima, katoličkim učiteljima, kako bi zajedno našli put do Istine.

hkld fra jozo zovko 27
mr.sc. Stjepan Katić, dr.med. Dubravka Lipovac, prim.dr. Ivan Barišić, fra Jozo Zovko, dr.med. Josip Kovač, dr.med. Rok Čivljak

Poslije duhovne obnove u prostorijama Društva otvorena je samostalna izložba likovnih radova Križni put autora mr. sc. Stjepana Katića, inače angažiranog člana zagrebačke podružnice HKLD-a. To je jedan od četiri križna puta koje je ostvario Stjepan Katić, uz brojne ostale likovne radove koje je tijekom niza godina stvaralačkog života izlagao na preko 40 samostalnih i još veći broj skupnih izložaba. Na kraju susreta dr. Rok Čivljak je u znak zahvalnosti i sjećanja na ovaj susret fra Jozi Zovku poklonio primjerak zbirke pjesama Udostoj me sjene tvoje, prerano preminuloga dopredsjednika HKLD-a dr. Vlatka Perčina koja je ilustrirana upravo postajama križnog puta izloženog na večerašnjoj izložbi.

fra Draženko Tomić

hkld fra jozo zovko 11

Optimized by Optimole