Skip to content

“Zimsko čudo” premijerno na festivalu u Kopenhagenu

Film "Zimsko čudo", koji je sniman u Rijeci i u Brazilu pod radnim nazivom "Lambada Fiumana", svoju će svjetsku premijeru imati 9. studenog u Kopenhagenu, gdje je uvršten u natjecateljski program "New: vision" međunarodnog festivala dokumentarnog filma CPH:DOX, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)
"Zimsko čudo" eksperimentalni je hibrid o proljeću emocija i jeseni vjere, o ljubavi, mržnji, istini i fikciji, u režiji hrvatske redateljice Željke Sukove i brazilskog redatelja Gustava Becka.

Beck je u veljači prvi put došao u Hrvatsku, u vrijeme karnevala u Rio de Janeiru, a Sukova je u travnju, u doba Uskrsa, putovala iz Trsata u Rio. Film je nastao kao rezultat kreativnog susreta dvoje redatelja, njihovih stilova i filmskih pristupa, a snimljen je u koprodukciji Hrvatske (Udruga UKUS), Brazila i Danske.

CPH:DOX najveći je i najprestižniji festival dokumentarnog filma u Skandinaviji, a natjecateljski program, u kojemu je i hrvatsko-brazilski film, posvećen je eksperimentalnim i inovativnim filmskim ostvarenjima koja proširuju granice dokumentarizma i preispituju definicije filmske umjetnosti. Festival se ove godine održava od 1. do 11. studenoga.


Foto: Havc.h
r