Skip to content

Nicole Kidman posvetila ulogu Marie Colvin

Nicole Kidman je svoju ulogu u novom filmu Hemingway i Gellhornposvetila američkoj novinarki koja je ove godine ubijena u Siriji. Posvećujem svoju ulogu Marthe (Gellhorn) novinarki Marie Colvin ubijenoj u Siriji, jer ih doista smatram sličnima, rekla je Kidman.

 
Marie Colvin, novinarka britanskoga Sunday Timesa, i francuski fotograf Remi Ochalik ubijeni su 22. veljače kada je zgradu u kojoj je bio smješten improvizirani novinarski centar pogodio sirijski minobacač.
 
Kidman je izjavu dala uoči canneske premijere filma u kojemu glumi Marthu Gellhorn, jednu od najvećih ratnih dopisnica prošloga stoljeća, koja je pet godina bila u braku s Hemingweyem, kojega glumi Clive Owen. Film je režirao Philip Kaufman.
 
Nakon premijere film se neće prikazivati u kino-dvoranama nego će sutra navečer biti prikazan na američkoj HBO televiziji.
 
Bilo je jako uzbudljivo snimati ovaj film koji će ispričati priču o novinarki odlučnoj da ispriča priču o ljudima, bude glas onih koji ne mogu govoriti sami za sebe, rekla je Kidman.

Akademija-Art

Optimized by Optimole