Skip to content

BLICKFANG – bečki međunarodni sajam dizajna


Bračni par Diaz

Ivana Ćosić, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

BLICKFANG

Bečki Muzej primijenjene umjetnosti “MAK” će od 14. do 17. listopada ove godine ponovno biti domaćinom osmom po redu međunarodnom sajmu namještaja, mode i nakita pod nazivom “Blickfang”

Bečki se Blickfang u međuvremenu profilirao kao svojevrsna platforma mlade i kreativne dizajnerske scene, koja mladim talentima nudi mogućnost besplatnog predstavljanja njihovih radova.
Posjetitelji će na ovom 3.500 m2 velikom prodajnom sajmu moći doživjeti nove, inovativne i otkačene dizajnerske ideje i oblike koji potiču od ukupno 140 dizajnera, a sajam je koncipiran tako da otvara mogućnost za živi i direktni dijalog između dizajnera i konzumenta koji tijekom posjeta kreću na istinski dizajn-safari. Predstavljeni radovi su naime često prototipovi proizvoda koji se u okviru prodajnog sajma mogu biti direktno testirati na krajnjim potrošačima.
Nazočnost samih dizajnera je upravo ono što daje posebnost cjelokupnom sajma, tj. ona kupcima na svojevrstan način jamči "kontrolirano podrijetlo" proizvoda.
Blickfang se svake godine održava još i u Tokiju, Zürichu, Stuttgartu i Baselu, a novost ovogodišnjeg sajma koji se održava pod motom “Sve novo!” je i koncept “Curator of the Year”, u okviru kojeg će istaknute osobe iz svijeta dizajna godinu dana biti zadužene za organizaciju sajmova u sva četiri spomenuta grada. Ove godine je ta čas pripala njemačkom dizajnerskom bračnom paru Stefanu i Saskii Diez koji se bave unutarnjim dizajnom i dizajnom nakita.


Pure position

Akademija-Art.hr
05.10.2011.