Skip to content

Glumica Mélanie Laurent uspješna redateljica

Đenana Mujadžić, iz Pariza
djananouvelles@gmail.com

Glumica Mélanie Laurent uspješna redateljica

Sve traženija galska glumica Mélanie Laurent, koja je i vrsna pjevačica pošto je nedavno izdala prvi album, oprobala se i u filmskoj režiji pa je njezin prvjenac među favoritima za jednu od nagrada, slijedećeg 16 Međunarodnog Festivala Mladiih Reditelja u Saint-Jeanu-de-Luzu, predviđenom polovicom listopada.

Film, odabran za službeno natjecanje obrađuje događaje jedne, isključivo zenske obitelji koja sa zadivljujućom snagom i odlučnosću, prelazi sve teškoće i iskušenja. Muškarci zauzimaju malo mjesta u tom, posebnom postojanju ali kada se jedna od njih zaljubi, cijela organizacija je poljuljana.
Ravnoteža se redefinira i sve članice se samo njoj posevćuju, s više ili manje uspjeha. Sudbina im pomaže ali zakratko, jer su stavljene pred neočekivanu stvarnost, za koju nisu spremne. Obitelj ponovo uspostavlja vlastite odredbe i kodove, stroj se nanovo mora pokrenuti i svatko je prinuđen zauzeti – drugačije mjesto.
Glumica, koja je bila partnerica Ewanu McGregoru i Goranu Višnjiću u jako uspješnom ostvarenju "Početnici", koje ne silazi sa programa svjetskih kino dvorana, interpretira jednu od sestara obitelji, uz kolegice Marie Denarnaud, Audrey Lamy, Théodore Marquet-Foucher te starije glumce, Clémentine Célarié i Denisa Ménocheta.
Galska zvijezda, ovih dana započinje snimanje još jedne medjunarodne produkcije, pod nazivom "Now You See me", pod redateljskom palicom Louisa Leterriera, koji je ostvario poznata djela "The Trasporter I i II", "Nevjerovatni Hulk" ili "Sok Titana".

Akademija-Art.hr
20.09.2011.