Postupak
Priprema
- Mrkve očistiti i naribati.
- Odvojiti žumanjke od bjelanjka.
- U bjelanjke dodati prstohvat soli miješati ih s električnom miješalicom dok se ne dobije čvrsti snijeg.
- Posebno pomiješati žumanjke s šećerom i naribanom koricom od limuna dok se ne dobije kremasta smjesa.
- Lješnjak pomiješati sa praškom za pecivo i gustinom i zajedno s mrkvom pomiješati sa kremom od žumanjaka.
- Zatim dodati bjelanjke i sve zajedno dobro pomiješati.
- Kalup za torte obložiti s papirom i dodati smjesu.
- Peći 45 min na 180ºC u prethodnoj zagrijanoj pećnici.
- Nakon što se torta ohladi posuti je šećerom u prahu.
- Po želji možete napraviti glazuru od limunovog soka i šećera u prahu i s njom premazati tortu.
Sastojci
Sastojci
- 5 jaja
- 250 g mljevenih lješnjaka
- 320 g mrkve
- 1 čajna žlica praška za pecivo
- 2 jušne žlice šećera u prahu
- prstohvat soli
- 3 jušne žlice gustina
- 2 čajne žlice naribane korice od limuna
- 220 g šećera
autor kolacirecepti.net