Skip to content

Novi pogled na grad: francuski umjetnici Oak Oak, Levalet i Scenocosme gosti su novog projekta Okolo

Francuski institut u Hrvatskoj partner je prvog izdanja projekta «OKOLO» koji će se održati od 7. do 22. srpnja u organizaciji Nas dve i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Preko dvadeset lokacija u centru Zagreba bit će, kao „carte blanche“, predano u ruke umjetnika koji će zanimljivim rješenjima podići sadržajnu vrijednost odabranih gradskih prostora i skrenuti pažnju na njihovu ljepotu i posebnost, otkrivajući potencijal onih zanemarenih i „praznih“, kao i novu dimenziju funkcionalnih prostora, istovremeno ih povezujući i mapirajući kao mjesta vrijedna zaustavljanja i promišljanja.

Dva ugledna francuska street art umjetnika Oak Oak i Levalet, kao i umjetnički duo Scenocosme, specijaliziran za digitalne umjetnosti, gosti su prvog izdanja ovog lijepog projekta. Otkrijte njihove intervencije i uživajte u jedinstvenim kreacijama koje će vas očarati!

LEVALET

Kreacije možete pogledati od 8. srpnja na sljedećim lokacijama: Kula Lotrščak (Dverce ulica), stari zid (Opatovina), Crkva svete Marije (Tkalčićeva ulica), Kuća Jager (Tkalčićeva ulica)

Od 2012., Levaletovi crteži i kolaži nastanjuju zidove i ulice Pariza. Ovaj mladi francuski umjetnik publiku iznenađuje duhovitim kreacijama koje naglašavaju apsurdnost pojedinih svakodnevnih situacija…

-22. srpnja – mjesta intervencija bit će naknadno objavljena

OAK OAK

Oak Oak, porijeklom iz Saint-Etiennea, dobro je poznat po svojoj igri s urbanim elementima i osvajanju gradskih ulica poetičnim i često humorističnim likovima. Posebno se posvećuje detaljima uz koje veže svoje intervencije, a radovi su mu nerijetko minijaturni i skriveni. Dosad je svoj otisak ostavio na ulicama gradova Francuske, Nizozemske, Španjolske, Belgije, Japana i Havaja, a surađuje i s galerijama u L.A.-u i New Yorku.

od 14. do 22. srpnja u Galeriji Kranjčar

Kreacija « AKOUSMAFLORE » dua SCENOCOSME

Jedinstvene kreacije dua Scenocosme dobivaju oblik kroz različite izričaje: interaktivne instalacije, likovnu umjetnost, digitalnu umjetnost, zvučnu umjetnost, kolektivne performanse itd. Destilirajući digitalnu tehnologiju, te iz nje izvlače esencije sna i poezije, koriste njezin živući dio, koji je osjetljiv i krhak.

Akousmaflore interaktivno je djelo, vrt koji se sastoji od pravih glazbenih biljaka koje reagiraju na kontakt. Kad ih gledatelji dodiruju one počinju pjevati!