Skip to content

Otvorena radionica „Global pop pixel“

Otvorena radionica „Global pop pixel“ je dio većeg projekta „Collecting/„flea market&АRТ“ (sakupljanje/buvljak&Art) koju organizira Punkt za umjetnički eksperiment, nezavisna umjetnička asocijacija iz Beograda

Radionica će se odvijati u „Maloj galeriji“ ULUPUDS-a, ulica Uzun Mirkova br. 12, Beograd u periodu od 26. oktobra do 01. novembra 2010. godine. Radionicu će pratiti izložba radova koja će trajati do 09. novembra 2010.

Ideja nam je da u radu radionice osnovni gradivni elementi „ponovne upotrebe materijala”, budu stari gumbi (koje većina žena skuplja „jer će, možda, jednom zatrebati“).
Očekujemo zainteresirane sugrađane da nam se pridruže, da se zabave i oprobaju svoju kreativnost u oblikovanju novih i maštovitih predmeta od starih gumbića.

Namjera Punkta je da u rad radionice uključi i djecu sa posebnim potrebama.

Cilj radionice je povezivanje građana i umjetnika u proces zajedničkog kreiranja, sa sviješću o recikliranju odbačenih i starih predmeta kao važnom i opravdanom načina razmišljanja u suvremenom dizajnu.
Istražujemo procese sakupljanja, čišćenja, selekcije-odabira, slaganja, izlaganja… u ceremonijama svakodnevnog-običnog života i objavi istih procesa u kreativnom činu u umetanosti.
U radionici sudjeluju:
Ivana Podnar iz Zagreba, povjesničarka umjetnosti i umjetnica; Tatjana Kovačević iz Sarajeva, dizajnerka, keramičarka, umjetnice „Žene s’ vezom” iz Beograda: Nena Skoko, Dragana Marković, Milena Ristić, Lidija Vujović, Ivana Čemerikić, Ivana Mlađen, Ana Pavlović, Bojana Stamenković, Bojana Ristevski, Nataša Nebrigić, Elda Stanković

http://www.body-pixel.com/2010/10/12/global-pop-pixel-%E2%80%93-art-making-by-recycling/#more-8282

Ivana Podnar
ivanapodnar@yahoo.com

Akademija-Art.hr
13.10.2010.