Skip to content

Posveta čovjekovoj usamljenosti – cvjetovi u vazi Anite Kunić

Lijepi, elegantni niz ulja na platnu različitih formata nadahnute slikarice Anite Kunić s nesvakidašnje privlačnim motivima, usamljenim cvjetovima

Slikarica Anita Kunić suvremena je likovna umjetnica, autorica je zanimljivog i na svoj specifičan način osebujnog opusa u kojem se ističe izrazita suptilnost kolora i fragilnost motiva.

Pred nama je novi ciklus ulja na platnu, nešto na kaširanom, nešto na papiru, različitih dimenzija 60 x 30, 50 x 40 i 30 x 22 cm s omiljenom motivikom, nekoliko nježnih žutih, ljubičastih, crvenih cvjetova u jednostavnoj, prozirnoj vazi.

Promatrajući niz ulja Anite Kunić sa cvjetnim motivima uvijek sam dobivao dojam kako su ti atraktivni cvjetovi simbol izdvojenosti, udaljenosti od svijeta, ali ne i od vremena jer oni žive burno svoje kratke živote trošeći nemilice svoju bujnu ljepotu stalno se takmičeći s klepsidrom i njezinim neumitnim zrncima.

Nekoliko osjetljivih, krhkih raznobojnih cvjetova, još uvijek uspravno i ponosito u vazi od blijedog stakla, ostavljeno sa strane, ali fino osvijetljeno, želi nam ispričati svoju čudesnu priču, ako uspijemo i budemo brži od protoka vremena.

Lijepi, elegantni niz ulja na platnu različitih formata nadahnute slikarice Anite Kunić s nesvakidašnje privlačnim motivima, usamljenim cvjetovima.

Je li ovaj ciklus uistinu posveta čovjekovoj usamljenosti u ovom nagužvanom svijetu, gdje je sve manje mjesta za lijepo?

Optimized by Optimole