Skip to content

Supersonična pustolovina krcata akcijom i smijehom

David Walliams: Svemirko

Svemirko je nova fantastično duhovita pripovijest autora multimilijunskih bestselera Davida Walliamsa. Autor i u ovom romanu pomiče granice svoje genijalnosti kojoj ne mogu odoljeti generacije mladih čitatelja

Marko Hadjur

Ovu nadrealnu pustolovinu ilustrirao je čudesni Adam Stower, a za urnebesno zabavan prijevod zaslužan je Ozren Doležal. „Svemirko“ je dvadeset i šesta knjiga objavljena u Hrvatskoj jednog od najčitanijih pisaca dječje književnosti. „Svemirko“ je urnebesna i napeta priča za čitatelje iz bilo kojeg Sunčevog sustava.

Njegova su djela prevedena na više od pedeset jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka njegovih knjiga namijenjenih djeci. Njegove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom. Njegove su knjige prevedene na 55 jezika i prodane u više od 45 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Očekujte neočekivano u urnebesno duhovitoj i napetoj novoj pustolovini.

Dahl je napokon dobio dostojna nasljednika.” – Telegraph

RADNJA:
1960-e. Amerika i Rusija natječu se u osvajanju svemira. Na dalekoj farmi gdje živi s groznom tetkom, dvanaestogodišnja Ruth, djevojčica bez roditelja, svaku večer gleda u zvijezde sanjajući o pustolovini. Jedne noći opazi leteći tanjur kako para nebo… a zatim se sruši u polje. Kad se svemirska letjelica otvori i otkrije tajanstvenog izvanzemaljca, svi Ruthini snovi odjednom se ostvare. No, skriva li ovaj posjetitelj s drugog planeta veliku tajnu…?

Optimized by Optimole