Skip to content

PRIVATNO I JAVNO: NAGRADE MLADIM UMJETNICIMA

RIKARDO DRUŠKIĆ IZ SARAJEVA I MILANA KOSANOVIĆ IZ BANJE LUKE DOBITNICI NAGRADA NIKOLA VUČKOVIĆ, POHVALA ŽIRIJA JOSIPU IVEŠIĆU

Na 22.  Međunarodnoj izložbi Privatno i javno održanoj u četvrtak 18. srpnja u vrtu ateliera Vučković i NV galerije u Širokom Brijegu dodijeljene su nagrade Nikola Vučković za mlade autore, u čijoj su konkurenciji bivši studenti širokobriješke, sarajevske i banjolučke Likovne akademije.

Peteročlani stručni žiri radio je u sastavu: akademske kiparice Tonka M. Jelača iz Splita i Elma Alić Šobot iz Sarajeva, akademske slikarice Dragana Nuić-Vučković i Andrijana Mlinarević-Cvetković iz Širokog Brijega te likovni umjetnik Elvis Berton iz Pazina.

Nagradu Nikola Vučković dobili su mladi likovni umjetnik Rikardo Druškić iz Sarajeva za sliku iz novog ciklusa o planeti budućnosti „Xantea 2520,  i akademska grafičarka Milana Kosanović iz Banje Luke za grafiku KILIM. Posebno priznanje žirija za izvrsnost dobio je akademski kipar Josip Ivešić iz Žepča, ranije nagrađivan na ovoj izložbi.

U sklopu manifestacije u organizaciji ULU En face, u NV galeriji otvorena je i samostalna izložba Priča o lutanju, lutkama i ljetu akademske kiparice Elme Alić Šobot, prve dobitnice nagrade za mlade na ovoj izložbi 2006. godine. Manifestaciju je otvorila vlasnica NV galerije prof. Dragana Nuić-Vučković, a izložba lutaka u njezinoj galeriji biti će otvorena do kraja kolovoza 2024.

Optimized by Optimole