Skip to content

Razlomljeni motivi u ciklusu ulja i akrila Mladena Žunjića

Prisutna je određena dvojnost. Što će prevagnuti?

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar nemjerljive inspiracije i iznimno predanog rada, slikar Mladen Žunjić kreirao je impresivno i sugestivno djelo u ulju i akrilu na velikim formatima platna u brojnim nefigurativnim ciklusima s nizom raznovrsnih motiva i tema.

Doista, slikar je duboko odan apstrakciji, dubinskom istraživanju mogućnosti i kolora, odnosa dominantnih boja i motiva, najčešće je riječ o fragmentima imaginarnog svijeta koji lebde, žive, dodirujući se u poljima snažnog energetskog naboja .

Djelomični sačuvani krhki elementi svjetova u nestajanju ali i u istodobnom nastajanju zauzimaju važna mjesta u slikarstvu Mladena Žunjića. Oni najavljuju nezaustavljive promjene, više ništa neće biti isto.

Izniman ugled stekao je Mladen Žunjić kontinuiranim slikanjem i stvaranjem zasebnog apstraktnog svijeta ulja i akrilu na velikim formatima platna, najmanji format je oko 100 x 100 cm, osebujni likovni opus temperamentnog kolora i žestokih , posve oslobođenih autorskih poteza.

Pred nama je novi plavo crni ciklus fluktuirajućih oblika u ulju i akrilu na formatu 100 x 110 cm, sporo gibajući prostor s ponešto i drugih boja koje se sramežljivo pojavljuju između crnila i plavila.

Svakako, prisutna je određena dvojnost. Što će prevagnuti?

Naizgled, pred nama su zemljopisne karte fantastičnih krajeva ili jednostavno rezultati lomova, prevrata, nepovratnih gesti, opasno stanje duha.

Mladen Žunjić više nego uspješno nadograđuje svoj zamišljaj stvarno nestvarnog svijeta s raznolikim likovnim sredstvima, neprekidno ga dopunjujući i obogaćujući s izazovnim motivima i jakim kolorom.