Skip to content

HOMMAGE CHOPINU U IZVEDBI PIJANISTA ALJOŠE JURINIĆA

Ugledni hrvatski pijanist Aljoša Jurinić nastupit će u Koncertnom ciklusu grada u subotu, 20. siječnja s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek

Pobjednik prestižnog pijanističkog natjecanja Robert Schumann, finalist natjecanja Frederic Chopin u Varšavi i laureat Natjecanja kraljice Elizabete u Bruxellesu, u Osijeku će izvesti klavirski recital s djelima Chopina. Ulaz na koncert je slobodan.

Već od najranijih dana osvaja sve važne hrvatske nagrade za najboljeg mladog glazbenika – Nagradu Ivo Vuljević 2010. koju dodjeljuje Hrvatska glazbena Mladež, Nagradu Zagrebačke filharmonije (2012.); dobitnik je Godišnje nagrade Vladimir Nazor (2015.), Nagrade Milka Trnina (2017.) kao i nositelj ordena Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića (2019.).

Kao solist nastupio je na svjetskim koncertnim pozornicama – njujorškom Carnegie Hallu, bečkom Musikvereinu, milanskoj La Sala Verdi, tokijskoj Operi…. te s orkestrima kao što su Varšavska filharmonija, Zagrebačka filharmonija, Sarajevska filharmonija, Simfonijski orkestar Berlinskog radija, Nacionalni orkestar Belgije, Kraljevska flamanska filharmonija i brojni drugi… Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalybaltayana, nakon čega se nastavio usavršavati u Weimaru, Beču te Italiji pod mentorstvom uglednih svjetskih pijanističkih imena.

Na programu osječkog koncerta u sklopu Koncertnog ciklusa grada sezone 2023/2024 naći će se Chopinov Nokturno u b-molu te Sonate br. 2 i 3, za čisto uživanje u klasičnom pijanističkom programu u izvedbi jednog od trenutno najboljih hrvatskih pijanista, Aljoše Jurinića. Vidimo se u subotu, 20. siječnja u 20.00 sati u foajeu Kulturnog centra Osijek.