Skip to content

Neponovljiv umjetnik na godišnjicu njegovog odlaska

Massimovi prijatelji i kolege prisjećaju se ovog neponovljivog umjetnika na godišnjicu njegovog preranog odlaska

Na prvu godišnjicu od njegovog preranog odlaska, kolege i prijatelji nezaboravnog i neponovljivog Massima prisjetili su se zajedničkih trenutaka koji će zauvijek sjajiti u tami.

Naše upoznavanje dogodilo se jako spontano, na Zapadnom kolodvoru. Neću to nikada zaboraviti. Početak 2000-ih, padala je kiša. Ja nikada ne nosim kišobran kada su naznake za kišu, pa tako ni toga dana. Stajao sam ispod jednog nadvožnjaka i zaustavio se auto i u njemu je sjedio i vozio ga Massimo Savić. Rekao mi je: ‘Upadaj frende!”.

Nisam mogao vjerovati da je to čovjek kojeg znam s televizije i radija, da je to čovjek čiji kompletan opus znam još od Doriana Graya i dalje njegovu samostalnu karijeru. Već taj prvi susret je pokazao kakav je Massimo istraživač jer je znao da smo mi upravo objavili naš prvi singl, rekao mi da mu je drago da sam u Zagrebu i odvezao me doma. To je zapravo početak našeg prijateljstva koje je samo raslo i raslo i naravno, počašćen sam činjenicom da je prihvatio neke od mojih pjesama i otpjevao ih onako životno i bogato i dao im vječnost.“, prisjetio se Ivan Dečak (Vatra).

Lijepih trenutaka s Massimom rado se prisjeti i Nina Badrić: “S Massimom su svi trenutci bili sretni. On je bio jedna specifična osoba, ne samo pjevač koji je dovodio svoje izvedbe do savršenstva nego je bio genijalno zanimljiv lik. Na njega će me uvijek asocirati velika količina radosti i veselja.”

Vanna je istaknula kako se uvijek s osmijehom prisjeća Massimovog smisla za humor, a producent i klavijaturist Ivan Popeskić kao jednu od omiljenih među mnogim uspomenama istaknuo je njihovu nezaboravnu vožnju skuterom kroz Opatiju. Sve ove, ali i crtice gitarista Ivana Pešuta, Miše Relića vlasnik i programski urednik Bitef Art Caffea i saksofonist Igor Grežina pogledajte u videu koji potpisuje Hrvoje Banić (MiB produkcija).