Skip to content

Nova knjiga Medicinske naklade donosi brojne spoznaje o psihoterapiji

Medicinska naklada predstavlja novi naslov Psihoterapija – ljekovitost riječi i susreta, usmjeren na obogaćivanje terapijskog procesa, a ujedno predstavlja izuzetno koristan i informativan materijal za svakoga koga zanima tema psihoterapije

Marina Đarmati

Psihoterapija je djelatnost koja može pomoći ne samo u smanjenju intenziteta nekog psihičkog poremećaja ili bolesti nego i u otklanjanju ili smanjenju pojedinog simptoma, pri čemu valja imati u vidu i potencijal preventivnog učinka. Uz odgoj, obrazovanje, širenje perspektiva i zdravstvenih politika na dobrobit čovjeka psihoterapija može pomoći da neki od nas postanu “bolji ljudi” te da se svijet učini humanijim, pravednijim i sretnijim mjestom za život.

U knjizi se obrađuje važnost i značenje psihoterapijskih metoda, psihodinamski uvjetovanih psihoterapijskih metoda, kao što su psihoanaliza i psihoanalitički orijentirane eksplorativne psihoterapije, ali i drugih metoda, osobito kognitivno-bihevioralne terapije koja je najčešće preporučena metoda u raznim algoritmima. 

Ovo nastavno štivo ponajprije je namijenjeno studentima medicine u dodiplomskoj nastavi za izborni predmet Psihoterapija u sklopu nastave na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. S obzirom na sadržaj, svakako može biti korisno i studentima medicine, liječnicima obiteljske medicine i liječnicima općenito, studentima psihologije, stomatologije, pedagogije, sestrinstva, defektologije i još nekih srodnih struka. Također, od pomoći će biti i specijalistima onih specijalizacija koji se u sklopu posla susreću s pacijentima koji imaju neki oblik patnje zbog psihosomatske bolesti ili neke teške somatske bolesti. Osim toga, knjiga može biti od velikog značaja roditeljima, profesionalcima u odgoju i obrazovanju, te laicima u ovom području. 

Novitet možete naručiti putem internetske prodavaonice ili kupiti u knjižarama Medicinske naklade.