Skip to content

Ciklus Mladena Žunjića premrežen tragovima civilizacija

Mladen Žunjić se predstavlja s novim pogledom na svijet, na povijest, na stvarno i nestvarno istodobno

Novi ciklus akrila na platnu Mladena Žunjića, suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, autora impresivnog opusa velikih formata donosi stanovite novosti.

U proteklom razdoblju Žunjić je postupno povećavao format da bi se  u nizu radova sasvim približio 200 cm, istražujući aktivno i radoznalo bogate mogućnosti i kolora i motiva u izrazito velikom volumenu, kreirajući strastveno uzbudljive cikluse.

Kraj 2023. Žunjić je obilježio jednako vatrenim slikama s apstraktnim temama na nešto manjem formatu od uobičajenoga.

Pred nama je novi ciklus akrila na platnu, 90 x 70 cm, premrežen motivima tlocrta, planovima, tragovima civilizacija, niz slika  izvedenih snažnom kolorističkom gestom, žestoko i nadahnuto.

Boje su i dalje u središtu zanimanja slikara, no čini se, kako na scenu stupaju neke nove, drugačije, ponešto umjerenije ali i dalje uočljive, glasne.

Motivi raznolikih konstrukcija istaknuti u ovom ciklusu nose prepoznatljiva obilježja, stroga na svoj način, uređena i disciplinirana.

To je svijet uređenih odnosa, energetski pravci , zaštitni znak slikara, posve su nestali, skriveni su vjerojatno i vrebaju prigodu da zagospodare prostorom.

Žunjić se predstavlja s novim pogledom na svijet, na povijest, na stvarno i nestvarno istodobno.