Skip to content

Gradonačelnik Radić otvorio novo, moderno dječje igralište u Donjem gradu

Boris Markuš

Vrijednost radova je 206.000 eura, uključujući i igrala, a izvela ih je naša gradska tvrtka Unikom – izvijestio je gradonačelnik Radić.

Dječje igralište sada se prostire na površini od gotovo 1300 m², od čega je 1/3 namijenjena djeci do pet godina, a ostatak igrališta djeci od 6-12 godina. Postavljeno je 10 novih igrala, među kojima su i multifunkcionalna mreža za penjanje te trampolin – prva takva igrala na dječjim igralištima u gradu Osijeku.

Direktor Unikoma Igor Pandžić izvijestio je kako su radovi na izgradnji igrališta započeli početkom listopada i trajali su, zbog jesenskih kiša, gotovo dva mjeseca.

– Ovo je jedno od većih igrališta, od 1300 m². Od toga je trećina za malu djecu do pet godina. To igralište smo ogradili ogradom i prilagodili gumenom podlogom kako bi djeca bila sigurna. Ostatak je za djecu od šest godina pa nadalje i taj nam je dio bio izuzetno zahtjevan jer smo morali pažljivo raditi kako bismo sačuvali korijenje drveća. Naglašavam kako sve sprave imaju atest i sigurne su za djecu– zaključio je Pandžić.

Optimized by Optimole