Skip to content

Igra prijestolja na naški: Imam ugovor, neka Uprava odluči, zbori trener Stjepan Tomas nakon debakla

Osječka nogometna priča sve više tone u glib prosječnosti, neambicioznosti i bez naznake kolektivnog duha, barem!

Boris Markuš

Momčad ne pokazuje ono što bi trebala. Navijači su odavna pokazali palac dolje klupskim upravljačkim strukturama. Zazivaju se tektonske promjene, a to ponajčešće utječe na status trenera, koji je po prvi puta osvanuo skockan u klupskom odijelu, pored aut linije. Letargija vlada na sve strane. Kadroviranje igračkog kadra i stručnog stožera, prvenstveno idu na dušu sportskog direktora, kojemu se teško odvojiti od klupskih prostorija, a vrime je odavna iscurilo! Na primjer, moguće su promjene radikalnog karaktera kad se bez skrupula sruši sve dosad napravljeno, da bi se počelo graditi nešto novo. Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, te Ferenc Sakalj, čelni ljudi iz duboke klupske sjene, moraju u konačnici nešto stubokom promijeniti, kako bi NK Osijek vratili na stare staze slave. Samir Toplak se spominjao i ranije kao moguće rješenje za Osječku klupu, pa zašto da se to po navijačkim željama i ne ostvari?! Trenerski mag koji je uvijek bio sklon davanju prilika mladim igračima, dočim nogometni potencijal postoji širom Slavonije i Baranje, a ne da se skupo plaćaju izraubani nogometaši, bez privrženosti bijelo-plavoj boji. Gore od ovoga – ne može!

SLAVEN BELUPO – OSIJEK 1:0 (Mioč 54.)

SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec, Boras, Božić, Štefulj – Liber (od 66. Šakota), Lepinjica, Agbekpornu – Mioč – Hoxha (od 90+2. Hlevnjak), Štrkalj (od 82. Ortiz)

OSIJEK: Malenica – Guedes (od 77. Omerović), Manev, Duarte, Drambajev (od 46. Gržan) – Brlek – Bukvić (od 73. Bukvić), Caktaš, Fiolić (od 57. Nejašmić), Garmaš (od 46. Lovrić) – Mierez

Imam ugovor, neka Uprava odluči, zbori trener Stjepan Tomas nakon debakla