Skip to content

U Osijeku konferencija o novim tehnologijama u agraru – AgroRocks 2023.

U fokusu ovogodišnjeg AgroRocks-a dvije su vrlo aktualne teme – klimatske promjene i sigurnosni izazovi

Boris Markuš

U osječkom Centru za posjetitelje Tvrđa otvorena je Konferencija o novim tehnologijama u agraru AgroRocks 2023. Okupljene su na otvorenju pozdravili zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, saborska zastupnica Marijana Petir, te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Grad Osijek domaćin je konferencija AgroRocks 2023, koja je u Centru za posjetitelje Tvrđa okupila poljoprivredne proizvođače, poduzetnike, međunarodne stručnjake, znanstvenu zajednicu, predstavnike javne i državne uprave, te medije. 

U središtu Slavonije, Osijeku, na Svjetski dan demokracije, 15. rujna 2023. analiziraju se goruće teme domaće proizvodnje hrane, te traže nova rješenja i modeli održive poljoprivrede i ruralnog razvoja. Planirano je da se kroz konferenciju ponude i odgovori na pitanja o  trendovima koje je pokrenuo rast cijena energenata, hoće li rat u Ukrajini dovesti do trajnog poremećaja na tržištu žitarica i uljarica, kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potrebu veće proizvodnje hrane te što je to što danas predstavlja samodostatnost?

Organizatori konferencije AgroRocks 2023. su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Fakulteta agro biotehničkih znanosti iz Osijeka i Europskog parlamenta.