Skip to content

Gotovo svako mjesto u Istri nudi neku zanimljivu manifestaciju

Sigurni smo da ćete pronaći nešto baš po svom ukusu

Boris Markuš

Giuliano & Diktatori – koncert za dugo sjećanje Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima

Muzika i priča se vole i tako predivno nadopunjuju. Objavljivati , šerati, lajkati svoje otkačene selfije i fotografije, interesantne video snimke i snimke “iza scene”, postali su neizbježni detalj svake priče. Ovih dana toga ne nedostaje u Umagu kao niti u Novigradu. 

Koncert legendarnog Giuliana i Diktatora razgalio je srca svih posjetitelja svojim emotivnim i bezvremenskim skladbama. Atmosferu s koncerta mnogi su dočarati putem snimanja omiljene pjesme na koncertu, selfiju tijekom euforije ili fotke s ekipom – kao podsjetnik na sam događaj koji nije trebalo nikako propustiti! Guštalo se iz sve snage. 

Novigrad – Zovu ga malim biserom Jadrana!

Novigrad je antički gradić smješten na poluotoku na zapadnoj obali Istre, točno na pola puta između Umaga i Poreča. Najpoznatija događanja u Novigradu su Music nights u kolovozu, pučka fešta sv. Pelagija (zaštitnika grada) krajem kolovoza te brojne izložbe i kolonije. Ribarske večeri obilježavaju bogatu tradiciju ribarstva koje je način života generacija u Novigradu. Ovaj gastronomski događaj se ne propušta.

???????? ???????????????????????????????????? ???? ???? ???????????????? ???? ????????š ???????????????????? ???????????????? ???????????????????????????? ????????š???????? ????????. ????????????????????????????????Fešta svetog Pelagija / Festa di San Pelagio svake godine oduševi stanovnike i goste grada bogatim glazbenim programom na trima lokacijama u centru grada, u šarmantnoj starogradskoj jezgri, nudeći čak 10 koncerata za svačiji ukus i uživanje do dugo u noć. Osim toga, domaći i strani posjetitelji mogu uživati u bogatoj eno-gastronomskoj ponudi na štandovima smještenima duž novigradskog Mandrača i Porporele. Dobra fešta je zagarantirana.

TZ Općine Brtonigla i Općina Tar-Vabriga niti najmanje ne zaostaju po tom pitanju. Koncerti se održavaju, najavljuju i prepričavaju skoro u dnevnom ritmu. Tijekom  cjelokupnog trajanja turističke fešte u ponudi je izuzetno kvalitetna, domaća, autohtona gastronomija. Volite li otkrivati ljepote koje skriva Istra, Buje i njegova okolica (koja se naziva Bujština) su odlična pozivnica mnogim gostima koji odluče ljetovati u Hrvatskoj, a jedno je sigurno što god izabrali – nećete pogriješiti.