Skip to content

Ekipa portala Akademija-Art Zagreb i ove godine kreće put Fešte svetog Pelagija u Novigradu

Vrijeme je za najvažniju novigradsku feštu, tradicionalnu proslavu zaštitnika grada od 25. do 28. kolovoza!

Boris Markuš

Fešta sv. Pelagija svake godine oduševi stanovnike i goste grada bogatim glazbenim programom na trima lokacijama u centru grada, u šarmantnoj starogradskoj jezgri, nudeći čak 10 koncerata za svačiji ukus i uživanje do dugo u noć. Osim toga, domaći i strani posjetitelji moći će uživati u bogatoj eno-gastronomskoj ponudi na štandovima smještenima duž novigradskog Mandrača i Porporele.

U petak, 25. kolovoza, na pozornici pod zvonikom od 21 sat nastupit će miljenik mnogih generacija, Neno Belan & Fiumens. Istovremeno će u intimnijem ambijentu Prolaza Boška Petrovića nastupati grupa Febra, a od 22 sata svi će se rasplesati na Porporeli uz Night Express.

Zvijezda subotnje večeri je Vanna, koja će od 21 sat zavesti publiku na Velikom trgu, a ljubitelji istarske pjesme za to vrijeme mogu uživati u svevremenskim hitovima Sergia Pavata i Orchestre istriane u Prolazu Boška Petrovića. Od 22 sata kreće prava istarska fešta uz neponovljive Gustafe.

Višeglasje Klape Kampanel orit će se glavnim trgom u nedjelju, 27. kolovoza, od 21 sat. Male glazbene nade pokazat će svoj vokalni talent u sklopu tradicionalnog talent showa Mali veliki mikrofon u Prolazu Boška Petrovića u 21 sat. Uz obrade poznatih hitova, koje će izvoditi Mambo Kings od 22 sata, na Porporeli će se dočekati ponoć, kada će pogledi svih prisutnih gostiju grada biti uprte u nebo zbog uvijek veličanstvenog vatrometa.

Sve tri koncertne večeri započet će zagrijavanjem uz DJ-e na Velikom trgu i Porporeli, a nakon koncerata u petak i subotu DJ-glazba će održavati uzavrelu atmosferu do 3 sata u noći. Nedjeljna zabava završit će nešto ranije, u 1 sat.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se predvečer održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Dan grada svojim će promenadnim nastupom starogradskom jezgrom u večernjim satima obilježiti i Puhački orkestar Naša sloga Babići te tako unijeti dodatni dašak svečarske atmosfere, a od 21 sat na Porporeli će se moći zabavljati uz Tu i tamo band.

Fešta sv. Pelagija tradicionalno uključuje i širok sportski program u kojem sudjeluju gotovo svi novigradski sportski klubovi kroz turnire i sportske susrete na gradskim terenima, a vrlo atraktivan je Điro od Cittanove, tradicionalna biciklijada za sve izdržljive bicikliste.

Arhiva portala Akademija-Art Zagreb:

Optimized by Optimole