Skip to content

Uspješno završeno treće izdanje humanitarno-sportskog projekta Gem Set Hrvatska

Humanitarni broj za donacije otvoren još nekoliko dana

Zaklada Marin Čilić uspješno je privela kraju još jedno izdanje humanitarno-sportskog turnira Gem Set Hrvatska koji se ove godine održao 17. srpnja u Športskom centru Višnjik u Zadru. Iza imena ovog događanja krije se veliko srce brojnih poznatih sportskih zvijezda, stotine nasmijanih dječjih lica, posebno druženje i zabava, a sve u svrhu izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u OŠ Petar Zoranić u Stankovcima. Mnogi pokrovitelji i donatori, volonteri, organizacija i sportaši prepoznali su važnost ovog projekta i doprinijeli da se i ove godine pošalje poruka o miru, prijateljstvu, zajedništvu i jednakosti među ljudima što Zaklada Marin Čilić i zagovara. Za obnovu multifunkcionalnog sportskog igrališta OŠ Petar Zoranić u Stankovcima do sada je prikupljeno 230 tisuća eura (1.732.935 kuna), a svi koji su u mogućnosti, mogu donirati do 31. srpnja pozivom na humanitarni broj 060 9003.

Domaćin Marin Čilić ponovo je okupio najveća imena hrvatskog sporta, uz kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića, koji su svojim sudjelovanjem podržali humanitarni događaj. Uz Luku Modrića, snage su odmjerili tenisači Mate Pavić, Borna Gojo, bivši nogometaš i jedan od najboljih napadača u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva, umirovljeni vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić, braća Sinković, košarkaši Ivica Zubac, Dario Šarić, Andrija Stipanović, Ante Žižić, Zoran Planinić i Rok Stipčević, zlatna olimpijska tekvandoašica Matea Jelić, skijaš Filip Zubčić, hrvatski gimnastički reprezentativac i osvajač srebra na preči na Olimpijskim igrama Tin Srbić, atletičar Stipe Žunić, hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina, rukometaši Manuel Štrlek, Ivano Balić, hrvatski karataš Anđelo Kvesić, hrvatska nogometna vratarka, igračica talijanskog prvoligaša Juventusa i hrvatske ženske nogometne reprezentacije Doris Bačić, trofejna hrvatska samostreličarka Valentina Pereglin i skijašica Svjetskog kupa Zrinka Ljutić. Svi oni su prepunom gledalištu priuštili pravi sportsko-zabavni spektakl! Bilo je tu sjajnih poteza i udaraca, vatrenog bodrenja s tribina, a sportaši su pokazali svoje sportsko srce, igrajući tenis vrlo ozbiljno i borbeno, ali važnije od toga, ono ljudsko, slikajući se s brojnom djecom te dijeleći autograme svojim najvećim obožavateljima.

Sponzori koji su prepoznali važnost ovog projekta i priključili se ovoj priči su Hrvatska Elektroprivreda, Zagrebačka banka, Vindija, Hrvatska turistička zajednica, OTP banka, Procter & Gamble, Kaufland, L’Angelica, Romerquelle, Privredna Banka Zagreb, Humed Pharma, Groupama Osiguranje, Telemach, Ina Maziva, Podravka te domaćini Falkensteiner kao i ŠC Višnjik.

Dosadašnjim društveno odgovornim aktivnostima Zaklada Marin Čilić je ostvarila značajne rezultate. Izgrađena su 4 školska igrališta, dodijeljene su 102 stipendije, obnovljeno je 6 školskih laboratorija, a u projektu je do sada sudjelovalo preko 4000 djece. Nakon ovog rasprodanog izdanja Zaklada Marin Čilić nastavlja s humanitarnim aktivnostima kojima pomaže promociji sporta i izgradnji igrališta za djecu.