Skip to content

Održana likovna kolonija LU Kule Kneginec 2023. / FOTO, VIDEO

U subotu, 15. srpnja 2023. godine, u prekrasnom prirodnom ambijentu na SRD “Ostriž” u Knegincu Gornjem održana je likovna kolonija s međunarodnim sudjelovanjem 2023. u organizaciji Likovne udruge “Kula” Kneginec

Brigita Vitez

Pozdravnim govorom nazočnima su se obratili predsjednica udruge Brigita Vitez i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški te dopredsjednik Ivan Keretić.

Sudjelovalo je 60-ak slikara sa šireg područja Hrvatske, kolege slikari iz Slovenije i Mađarske, koji se rado odazivaju na suradnju te počasni član iz Vrbovca, akademski kipar Mate Turić.

Kroz dan pun lijepih susreta, novih prijateljstva i nastanak novih likovnih djela te dragih nam gostiju, upriličio je dolazak Dama u povijesnim haljinama iz Udruge varaždinske Građanske garde, koje su pridonijele izlaganju člana LU Kule Kneginec, Milivoja Težačkog o povijesti Andrijine kule (Kule Kehne). Dame su obišle slikare, njihov rad, a koji su opet imali priliku vidjeti dah prošlosti iz naše povijesti, kao i samu Andrijinu kulu sa crkvom Sv. Marije Magdalene.

Kako se još jedan kreativan dan privodio kraju, ostavljao je za nama toplinu u srcu i radost s ponosom u ostvarenju zajedništva i koliko nas zapravo umjetnost spaja u kojoj nema granica.

Na samom kraju međunarodne kolonije, književnica i članica Varaždinskog književnog društva i čalnica LU Kula Kneginec, Ružica Marušić-Vasilić, uz rad koji je darovala udruzi interpretirala je dvije svoje prekrasne pjeseme.

Na samom kraju Štef z biciklinom, uloga koju izvodi učitelj i animator Darko Meštrić, u interakciji sa slikarima uspio je kao i uvijek razveseliti i nasmijati sve prisutne.

Svakako bi i izdvojili i pohvalili sudionike koji nisu mogli osobno doći na koloniju, ali su poslali svoje radove, a jedni od njih su članovi udruge Rifnik iz Šentjura, Marija Tokić i slike šalju Dijana Mlinarić Daić i Marija Božić, što dokazuje obostrano prijateljstvo i poštovanje na kojima smo izuzetno zahvalni.

Zahvaljujemo svima na dolasku, predivnim radovima i veselimo se ponovnom.susretu u nekoj novoj prilici i stvaralačkom danu.

Branku Novoselu posebna zahvala na slikanju i snimanju cijele kolonije kao i Igoru Furjanu te Stjepanu Katiću, koji nas svojim slikama uvijek razvesele… ko zna zna.

Pogledajte fotogaleriju (1. dio):

Pogledajte fotogaleriju (2. dio):