Skip to content

BILOSNIĆEVO PREDSTAVLJANJE U MAKEDONIJI, GOSTOVANJE U BIH, ITALIJI, FRANCUSKOJ I ŠPANJOLSKOJ

Na ovogodišnjem 38. Štipskom kulturnom ljetu 2023. godine, u utorak 18. srpnja, bit će predstavljena dvojezična (na hrvatskom i makedonskom jeziku) zbirka pjesama „Odisej na Petoj aveniji“ Tomislava Marijana Bilosnića

Zbirka, u prijevodu Kirila Panajatova bit će predstavljena u OMC „Kiro Gligorov“ u Štipu, u organizaciji Štipskog kulturnog ljeta, OMC „Kiro Gligorov“ i Zajednica Hrvata u Štipu.

Zbirka istoga sadržaja tiskana je i u Rumunjskoj i Albaniji, a sadrži izbor pjesama iz Bilosnićevih zbirki ranijeg razdoblja, kao što su zbirke „Pred zavjesama“, „I društvo koje ostaje“, „Približavanje ptica“ i „Znaci za uzbunu“.

„Don Quijote na Petoj aveniji“ već je naišao na izuzetnu svjetsku književnu recepciju, pa su o njoj do sad pisali David Cortes Cabán (Portoriko), John Tischer (Meksiko), Michael White (SAD), Neil Leadbeater (Engleska) i Noélle Arnoult (Francuska). 

Poslije predstavljanja u Makedoniji, Bilosnić će gostovati u Bosni i Hercegovini, na već tradicionalnoj manifestaciji, na 22. Pjesničkom sijelu u čast don Juraja Gospodnetića, na Vidikovcu u Koritima. Potom Bilosnić kreće na višednevnu turneju po Italiji, Francuskoj i Španjolskoj.

Optimized by Optimole