Skip to content

Gradsko poglavarstvo Osijeka na Antunovu u osječkoj Tvrđi

Gradonačelnik: Ivan Radić, mag.oec. Zamjenici gradonačelnika: dr.sc. Dragan Vulin, mag.ing.el. Jasenka Crnković, mag.oec. na Antunovu u osječkoj Tvrđi

Na tisuće Osječana već tradicionalno 13. lipnja dolazi u Tvrđu, u crkvu Svetoga Križa kako bi se pomolili prvenstveno za zdravlje i obitelj, ali i druge nakane

Boris Markuš

”Sveti Antun zaštitnik je bolesnih i siromašnih, a Osječani ga štuju već tri stoljeća. Na tisuće Osječana već tradicionalno 13. lipnja dolazi u Tvrđu, u crkvu Svetoga Križa kako bi se pomolili prvenstveno za zdravlje i obitelj, ali i druge nakane. Zahvaljujem našim franjevcima koji stoljećima održavaju ovu tradiciju, a mi ćemo je zajedno u novoobnovljenoj Tvrđi nastaviti i dalje njegovati”, poručio je u utorak osječki gradonačelnik Ivan Radić uoči svete mise u povodu proslave blagdana sv. Antuna.

Svečanu misu u osječkoj franjevačkoj crkvi u Tvrđi predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, msgr. Đuro Hranić, koji je zahvalio gradonačelniku Radiću i njegovim suradnicima na vođenju i služenju građanima Osijeka ističući zadovoljstvo što su nazočili misnom slavlju.

Zabavni dio proslave ovoga crkvenog goda ove se godine održava u Perivoju kralja Držislava, na prostoru “kod Školjke”, dok se štandovi sa svijećama, cvijećem i drugim prigodnim stvarima vezanim uz crkveni god moglo iznaći u Tvrđi.