Skip to content

Živopisni ciklus ulja i akrila naplatnu Mladena Žunjića

Slike u novom ciklusu svjedoče o pojavi neobična, pomalo čudna života, gdje su raznoliki oblici životne pojave zamišljenog svijeta

Miroslav Pelikan

U neumornom artističkom traganju, u pristupu, slikar Mladen Žunjić posjeduje nekoliko konstanti.

Ulje i akril, odvojeno ili u kombinaciji, na velikom formatu platnu, u ovom ciklusu, 120 x 100 cm, s nizom izazovnih, zagonetnih, vrlo živahnih motiva karakterističnog kolorizma, razigranih, u neprekidnom treperenju, skokovitom gibanju, tvoreći imaginarni svijet u kojem egzistiraju ovali, izdužena tijela, oči fantastičnih konstruktivnih zamisli.

Slike u novom ciklusu svjedoče o pojavi neobična, pomalo čudna života, gdje su raznoliki oblici životne pojave zamišljenog svijeta.

Unutar tih zapetljanih i prepletenih kugli izmiješanih formi osjeća se drastična napetost, izrazit je njihov međusobni suodnos koji je i njihova pokretačka moć, moć vitaliteta.

Na svakoj Žunjićevoj slici postoji uvijek određeni odnos između naslikanih elemenata, oni stvaraju  energiju koja struji, energiju koja je zaštini znak slikarstva Mladena Žunjića.

Zanimljivo je posebice prisustvo raznovrso naslikanih očiju, koje pak upiru svoj duboko prodirući pogled na sve strane jer nema točke koje one ne mogu dosegnuti.

Slikar Mladen Žunjić i ovom ciklusu ulja i akrila pokazuje visoku zrelost u realizaciji i osebujni autorski rukopis i naravno, nepresušivu nezaustavljivu  radoznalost.