Skip to content

Prijavite se na inkluzivne plesne radionice švedskog kolektiva Danskompaniet Spinn u Rijeci

Ljubitelji plesa, bez obzira na iskustvo, pozivaju se na besplatne inkluzivne plesne radionice 12. i 13. lipnja u popratnom programu 8. Festivala inkluzivne scene „preOKRET“

Sandra Turkalj

Svi zainteresirani pozivaju se na prijave za inkluzivnu plesnu radionicu koju će održati švedski inkluzivni plesni kolektiv Danskompaniet Spinn u sklopu 8. Festivala inkluzivne scene „preOKRET“. Pridružite se gostujućoj plesnoj radionici koja se održava 12. lipnja od 14,30 do 18,00 sati u Dvorani Zamet i 13. lipnja od 13,00 do 16,00 sati u Dvorani kulture. Radionica je namijenjena svim ljubiteljima plesa neovisno o iskustvu i godinama! Pozivaju se plesači, performeri, izvođači, studenti, osobe sa i bez invaliditeta da se do subote prijave putem e-maila: magija.dance@gmail.com, a sudjelovanje je besplatno. 

Booklet inkluzivne scene 2023. OVDJE

Posjetite vlastito tijelo, zagrijte se i istražite sebe. Upoznajte ostale razigrane plesače i podijelite zajedno siguran prostor. Otkrijte nove vještine i alate za improvizacije kroz rad na pokretu inspiriran temom Spinnove predstave „Hannah Felicia“. Radionicu vodi Veera Suvalo Grimberg, umjetnička voditeljica plesne kompanije Spinn, te plesačice Hannah Karlsson i Felicia Sparrstrom.

8. Festival inkluzivne scene „preOKRET“ posvećen je razvoju plesne inkluzije koja okuplja ljubitelje suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti uz promicanje inkluzije, a nositelji su Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom te Plesni kolektiv Magija. Prvi programski blok DJEČJE POPODNE uspješno je održan. Festival je započeo trodnevnom plesnom inkluzivnom radionicom „Refleksija“ uz vodstvo Katerine Jolakoske i Eureka Dance Company iz Makedonije gdje su djeca i mladi razmijenili plesne tehnike i metode. Na radionici je stvorena nova i drugačija plesna predstava „Refleksija“ koju su kasnije izveli na festivalu. Istu večer plesači Eureka Dance Company gledateljima su predstavili kratki koreografski rad „What a Wonderful World“. U prvom programskom bloku namijenjenom djeci i mladima, publika je uživala i u plesnoj predstavi “Sraz”, autorskom projektu riječke koreografkinje Martine Rukavine i Plesnog kolektiva Magija, u suradnji sa Sanjom Polić i Marijom Maksimović te Andrejom Brozović Adžić – Kapitanović.

Nemojte propustiti ni IZVEDBENI PROGRAM festivala koji se održava 14. do 16. lipnja, a donosi posebno odabrane gostujuće i domaće inkluzivne plesne predstave te filmsku večer uz PLESNI KARAVAN.

Sve novosti o festivalu pratite na Facebook stranici Festival inkluzivne scene Rijeka, a za više informacija kontaktirajte: magija.dance@gmail.com.