Skip to content

“Pouring duše” Snježane Novotny i “Suton” Ivana Grahovca predstavljeni u Varaždinu

Ritam misli je 09. svibnja 2023. Jezičac literature u kavani Stara vaga u Varaždinu predstavio knjige Snježane Novotny i Ivana Grahovca

Tako je predstavljen prvijenac, zbirka poezije ‘’Pouring duše’’, svestrane umjetnice kista i pera, Snježane Novotny iz Gornjeg Kneginca nedaleko Varaždina i zbirka poezije Suton i zbirka aforizama ‘’Aforizmi bez celofana’’, autora Ivana Grahovca iz Čakovca. 

Snježana Novotny, autorica koja svoje emocije prenosi bojom i skladom, a zapisuje riječima. Pjesničke slike su joj obojene svježim bojama koje je vode kroz stvaralački put.

Ivan Grahovec, čovjek mnogih vještina, majstor fotografije, karikature, aforizama, poezije. U neprekidnom kretanju pronalazi nepresušno bogatstvo inspiracije. 

Pouring duše Snježane Novotny i Suton Ivana Grahovca predstavljeni u Varaždinu (2)

Poezija, slikarstvo i glazba. Grane umjetnosti koje se isprepliću u harmoniji čulnosti.  Glazbom su večer otvorili varaždinski akustični duo Fakustix koji čine Dominik Sockovic (vokal) i Marko Drenovački (gitara i prateći vokal ) sjajnom interpretacijom “Astronauta” i “Govorim u snu” Damira Urbana. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se u nastavku večeri i nezaobilazan poetsko – glazbeni par, Bemian duet, Ankica i Miroslav Betlehem iz Peteranca promotori poezije.

Glazbeni gosti su dodali jednu osebujnu nijansu prekrasnoj književnoj večeri snagom svojih izvedbi.

Organizatori i nezaobilazni voditelji poetske večeri „Jezičac literature“ bili su Ljubica Ribić i Milan Novak. Jedna u nizu ali ipak po reakciji prisutnih gostiju posebna poetska večer za pamćenje.

Autorice fotografija: Ivanka Grahovec, Maja Bobek Ivanjko